Najnovije vesti
Home / Ritam grada / SAŠA MIRKOVIĆ PUŠTEN IZ ZATVORA U KUĆNI PRITVOR
SAŠA MIRKOVIĆ PUŠTEN IZ ZATVORA U KUĆNI PRITVOR

SAŠA MIRKOVIĆ PUŠTEN IZ ZATVORA U KUĆNI PRITVOR

Osnovni sud u Zaječaru doneo je odluku po kojoj se Saša Mirković, kome je danas odloženo ročište, za ponedeljak, 24. oktobar, pušta iz zatvorskog pritvora. Njemu je određen kućni pritvor uz elektronski nadzor. 

Podsetimo, nakon što su priložili Mirkovićevu putnu ispravu, Nataša Tošić i Petar Ivanović, odbrana Saše Mirkovića, bivšeg predsednika Skupštine grada Zaječara, zatražili su danas ukidanje zatvorskog pritvora Mirkoviću i određivanje kućnog pritvora uz jemstvo i elektronski nadzor.

„Danas je odloženo suđenje, prvookrivljena Milena Trajković, nije imala rok od 8 dana za pripremanje svoje odbrane i mi uvažavmo to pravo, ona se nalazi na slobodi, njen zahtev je potpuno opravdan“, rekla je u izjavi za Magnum radio, Nataša Tošić, advokat i dodala:

„Mi smo danas istakli zahtev za ukidanje pritvora kao najteže mere za obezbeđenje prisustva okrivljenog, mom branjeniku Saši Mirkoviću, zajedno sa kolegom Petrom Ivanovićem, advokatom iz Beograda. Danas smo predali putnu ispravu, pasoš Saše Mirkovića, ponudili jemstvo u vidu gotovog novca i ponudili da boravi u kućnom zatvoru uz primene mere elektronskog nadzora do okončanja ovog krivičnog postupka. Sa pravne strane ispunjeni su svi uslovi da njemu danas pritvor bude ukinut, zamenjen nekom blažom merom. Ukoliko do toga ne bude došlo, smatramo postupak protiv Saše Mirkovića političkim a ne pravnim procesom“.

Sud je uvažio njihov zahtev i Mirkoviću odredio kućni pritvor uz obavezu nošenja nanogice, uzet mu je pasoš a odbačena ponuda za jemstvo u vidu gotovog novca.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>