Najnovije vesti
Home / Vesti / Saša Mirković objašnjava kako se kradu izbori!
Saša Mirković objašnjava kako se kradu izbori!

Saša Mirković objašnjava kako se kradu izbori!

Danas je Saša Mirković nosilac izborne liste „Istrajno i časno za život“ i kandidat za gradonačelnika ispred grupe građana „Svi za Zaječar“ održao konferenciju za novinare na kojoj je govorio o nepravilnostima u izbornom postupku, o radu Gradske izborne komisije u Zaječaru, a govorio je i o Bošku Ničiću.

Mirković je pozvao Privremeni organ da promeni sastav GIK-a.

„Sastav Gradske izborne komisije u Zaječaru je nesrazmeran“, tvrdi Mirković i dodaje:

„Zakonom je previđeno da ni jedna lista nema više od 50% svojih članova u izbornoj komisiji. Pozivam Privremeni organ da promeni sastav GIK-a, da ga dovede u zakonite i legitimne okvire. Takođe, od GIK-a još uvek nismo dobili birački spisak koji smo tražili. Želimo da znamo koliko građana ima pravo da izađe na izbore. Mi ćemo povući naše članove iz Gradske izborne komisije sve dok ne dobijemo odgovor vezan za birački spisak i dok se ne izmeni sastav izborne komisije“, rekao je Mirković.

Mirković tvrdi da će izbori u Zaječaru biti pokradeni, i on je ovom prilikom objasnio kako to izgleda.

„Evo kako ide izborna krađa, prvo kažu da ima 53 ili 54 hiljada ljudi i toliko odštampaju listića, nakon toga njihovi predsednici biračkih odbora te prazne listiće uzmu i zaokružuju broj uglavnom vladajuće koalicije, to se dešavalo i 2012. godine. To je obično 3, 4 hiljade listića viška. Te listiće onda uzmu i zaokruže nasumice one ljude koji nisu ni izašli na birački spisak, ubace u kutije. Onda sutra osvane da je neko osvojio 55 ili 56% glasova, a nije bio ni blizu 20%“, objašnjava Mirković.

Saša Mirković je na konferenciji poručio građanima da moraju da znaju da se lista „Svi za Zaječar“ bori za njihovo pravo da slobodno glasaju.

Na kraju je Mirković pozvao Boška Ničića kandidata za gradonačelnika liste Boško Ničić pokret za Krajinu da mu kaže da li on misli da je rad Gradske izborne komisije u Zaječaru i Privremenog organa zakonit, a kada su u pitanju izbori koji će se u Zaječaru održati 23. aprila.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>