Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Saša Mirković i Milena T. danas na saslušanju
Saša Mirković i Milena T. danas na saslušanju

Saša Mirković i Milena T. danas na saslušanju

Bivši predsednik Skupštine grada Zaječara Saša Mirković i zaposlena u gradskoj upravi Milena T. danas će biti saslušani u Osnovnom tužilaštvu u Zaječaru. Oni su uhapšeni pod sumnjom da su oštetili budžet Grada Zaječara za skoro 14 miliona dinara.  

Mirković i Milena T. će biti privedeni na saslušanje u Osnovno tužilaštvo u Zaječaru, nakon čega će se odlučiti o daljim koracima u ovom slučaju kao i da li će tužilaštvo tražiti da im se odredi pritvor.

Zaječarska policija juče je saopštila da je Milena T. uhapšena zbog sumnje da je od septembra do decembra 2013. godine ugovorila nabavku robe u vrednosti od 13.960.799,90 dinara, a bez prethodno sprovedenog postupka javne nabavke.

Mirković je osumnjičen da je tako što je prekoračivši granice svojih ovlašćenja usmeno naložio Mileni T. da izvrši nabavku robe, ne pridržavajući se Zakona o javnim nabavkama.

Protiv Saše Mirkovića kao bivšeg odgovornog lica Grada Zaječara, kao i Dragana Paunovića  i Ace Lukasa, bivših odgovornih lica u Fudbalskom klubu Timok iz Zaječara, podneta je i krivična prijava Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru, zbog sumnje da su zloupotrebili položaj odgovornog lica.

Oni su osumnjičeni da su u periodu od avgusta 2013. do februara 2015. godine, sa namerom sticanja protivpravne imovinske koristi za Timočku TV i radio, iskorišćavanjem svog položaja u FK Timok zaključili štetan ugovor o poslovnoj saradnji, na osnovu kojeg je klub sukcesivno uplatio nešto više od 20,9 miliona dinara Timočkoj TV i radiju za prenos utakmica i medijsko promovisanje.

Deo ovog novca u iznosu od 1,8 miliona dinara odmah je prebačen na račun firme Beoton R iz Bora čiji je vlasnik Saša Mirković. Osumnjičeni su na taj način oštetili fudbalski klub i pribavili imovinsku korist Timočkoj TV i radiju i firmi Beoton R.

Ovakvi navodi iz saopštenja MUP-a sadrže delove krivične prijave koju je Boško Ničić zajedno sa 2.110 građana podneo dok je bio u opoziciji, u aprilu 2015. godine, piše CINS.

Nakon što je postao gradonačelnik, Ničić je krajem juna 2017. podneo prijavu za zloupotrebe u nabavci novogodišnjih paketića 2013. godine.

Boško Ničić za CINS kaže da su u ovom predmetu tužilaštvu dostavili sve dokaze i da pored te postoji još nekoliko prijava koje su u toku ili su podnete, protiv više lica koja su učestvovala u raznim zloupotrebama.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>