Najnovije vesti
Home / Društvo / Saopštenje Gradske uprave: ISTINA O ISELJAVANJU DEČIJEG CENTRA
Saopštenje Gradske uprave: ISTINA O ISELJAVANJU DEČIJEG CENTRA

Saopštenje Gradske uprave: ISTINA O ISELJAVANJU DEČIJEG CENTRA

Povodom pojedinih navoda na FB stranicama i zbog upoznavanja javnosti sa nastalom situacijom oko iseljenja Udruženja „Dečiji centar“ iz prostorija koje pripadaju Gradu Zaječaru, Gradska uprava Zaječar izdala je danas saopštenje u kome se navodi:

„Udruženje „Dečiji centar“ iz Zaječara već godinama unazad koristi prostorije i objekat Grada Zaječara, bez plaćanja ikakve naknade. Nekada je pomenuto Udruženje ovaj objekat koristilo i za proslave rođendana, i tako sebi stvaralo profit, iako sebe naziva isključivo neprofitnim Udruženjem. Tu su i članarine za različite školice baleta, karatea, pevanja, crtanja…

Tačno je da je iz GU Zaječar stigao nalog da se pomenuto Udruženje iseli iz gradskih prostorija. S obzirom da su ovaj objekat u jednom delu koristili i Udruženje „L Down“ i „RIME“,-+ i kako su u pitanju vrlo osetljive grupe našeg društva, Grad će za njih iznaći rešenje i obezbediti im prostorije na drugoj lokaciji.

Što se tiče Udruženja „Dečiji centar“ , ono će moći nesmetano da se bavi svojom delatnošću, da deci i mladima pruži mogućnost za razvoj umetničkih talenata, ali u onim objektima i prostorijama za koje će plaćati zakup samog prostora, kao što to čine i ostala udruženja i organizacije u našem gradu.

Ugovor koji je ovo Udruženje potpisalo sa bivšom vlašću i tadašnjim gradonačelnikom Velimirom Ognjenovićem zaključen je na 10 godina! Kao takav biće raskinut, jer počiva na neosnovanim činjenicama i na dogovoru pomenutih strana“.

U saopštenju se takođe dodaje da je Gradu ovaj objekat neophodan, kako bi u narednom periodu mogao da u njega preseli odeljenja Gradske uprave kojima treba hitno renoviranje, ali je za njih ovaj objekat bolje rešenje, a sve u cilju efikasnijeg rada i u boljim uslovima.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>