Najnovije vesti
Home / Kultura / SANDRA MILOSAVLJEVIĆ iz Zaječara NAJLEPŠA VLAJNA BALKANA, Topalko oduševio publiku
SANDRA MILOSAVLJEVIĆ iz Zaječara NAJLEPŠA VLAJNA BALKANA, Topalko oduševio publiku

SANDRA MILOSAVLJEVIĆ iz Zaječara NAJLEPŠA VLAJNA BALKANA, Topalko oduševio publiku

U Velikoj Jasikovi održan prvi festival „Vlaške lepote Balkana“

Prema odluci žirija kojim je predsedavao reditelj Narodnog pozorišta iz Beograda Božidar Đurović, titulu mis na takmičenju za „Najlepšu Vlajnu Balkana“ ponela je Sandra Milosavljević iz Zaječara. Prva pratilja je Marija Čokojević iz Zaječara, a druga pratilja je Snežana Butarević iz sela Bukovče.

One su odabrane između 10 kandidatkinja, koje su se prijavile na konkurs za „Najlepšu Vlajnu Balkana“.

Celovečernjim koncertom mnogobrojnu publiku sinoć je oduševio popularni pevač Milan Topalović Topalko.

Da podsetimo, tokom dvodnevnog trajanja festivala za najboljeg izvođača izvornih vlaških pesama u kategoriji pevanje bez muzičke pratnje (A Cappella) proglašena je Katica Todorović, a u kategoriji pevanje sa muzičkom pratnjom pobednik je Srećko Prvulović. Najbolji kačamak pripremila je Nada Jeremić iz Vražogrnca.

Organizatori festivala su: Ustanova Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“, Turistička organizacija grada Zaječara i Mesna zajednica Velika Jasikova, a pokrovitelj je Grad Zaječar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>