Najnovije vesti
Home / Boljevac / Šampion Zone Istok, boljevački Rtanj STREMI KA SRPSKOLIGAŠKOM VRHU
Šampion Zone Istok, boljevački Rtanj STREMI KA SRPSKOLIGAŠKOM VRHU

Šampion Zone Istok, boljevački Rtanj STREMI KA SRPSKOLIGAŠKOM VRHU

Fudbaleri Rtnja iz Boljevca postigli su istorijski uspeh. Rešili su da u protekloj sezoni u Zoni Istok, osvoje prvo mesto i uđu u višu Srpsku ligu. I učinili su to. I to ubedljivo sa 16 bodova više od drugoplasiranog Šarbanovca borskog. U jesenjem prvenstvu su samo nagovestili na šta ciljaju, u nastavku prvenstva od 5 utakmica  samo jednom su remizirali i jednom izgubili. Bodova su osvojili 69, a izgubli samo 12.

Naravno, nisu mogli sve to samo sa igračima poniklim u matičnom klubu. Došla su i neka pojačanja, a najveća su stigla iz zaječarskog srpskoligaša, Timoka, prošle jeseni Jasmin Ćatić, zimus Aleksandar Trifunov i Golubović. A za novo prvenstvo u višem rangu stižu nova pojačanja. Opet iz susednog Timoka. Podno Rtnja već su „sleteli“ Miloš Cvetković i Nikola Đoković, a to je tek početak kompletiranja igračkog sastava za novu sezonu.

Kapiten Timoka, pouzdani vezista, Miloš Cvetković  izgubio je strepljenje čekajući poboljašnje situacije u Timoku (gubitak 62 miliona dinara) i odlučio je da se preseli u bolje situirani komšijski Rtanj.

„Boljevčani i u višem rangu imaju pobedničke ambicije , a one su nam se poklopile, brzo smo se dogovorili pa ću u novoj sezoni braniti boje Rtnja“,  kaže Cvetković.

I bivši ofanzivni bek Timoka Nikola Đoković, koji je u protekloj sezoni igrao u negotinskom Hajduk Veljku, pre toga u Slogi u Petrovcu na Mlavi, pridružio se Cvetkoviću.

„Razmišljao sam da se vratim u Timok, ali klub je i dalje u teškoj finansijskoj situaciji, pa sam od nekoliko primamljivih ponuda prihvatio onu iz Boljevca, jer sam saznao da će se Rtanj još pojačati i da će se biriti za najviši plasman“, navodi Đoković.

Rtanj je sačuvao tim koji je osvojio šampionsku titutlu. Među njima je i kapiten ekipe Vladimir Milošević (sin poznatog boljevačkog rukometaša i pesnika Momčila Miloševića).

„U prvenstvu Zone bili smo toliko nadmnoćniji da smo ubedljivo osvojili titulu prvaka prepustivši rivalima samo tri pobede i toliko remija. Napad je ubio ubojit. Postigao je 80 golova, a ja sam primio samo 19 u 28 utakmica. Tituli prvaka dodali smo i duplu krunu, jer smo osvojili kup u Okrugu zaječarskom. Rukovodstvo kluba uveliko radi na pojačavanju ekipe“, kaže Milošević.

Prvi čovek boljevačkog fudbala Neli Đorđević obećava znatno poboljšavanje uslova na stadionu.

„U planu je modernizacija i rekonstrukcija stadona. To ćemo raditi po fazama. Sada nam je prioritet da kompletiramo kvalitetan sastav koji će igrati zapaženu ulogu na srpskoligaškim terenima. Angažovali smo nekoliko pojačanja, sa nekima su pregovori u završnoj fazi. Bićemo hit jeseni“, kaže Đorđević.

S.P.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>