Najnovije vesti
Home / Kultura / SADA I ZVANIČNO: SAXON NA OTVARANJU GITARIJADE!
SADA I ZVANIČNO: SAXON NA OTVARANJU GITARIJADE!

SADA I ZVANIČNO: SAXON NA OTVARANJU GITARIJADE!

Konačno je poznat headliner prve večeri 52. Gitarijade u Zaječaru – u pitanju je britanski heavy metal bend Saxon!

Saxon su bili na vrhu liste najtraženijih grupa za Gitarijadu od strane fanova, pa su organizatori rešili da im ispune želju i dovode Biffa Byforda i ekipu da otvore ovu prestižnu rock’n’roll manifestaciju koja će se održati na Kraljevici od 28. do 30.juna ove godine.

Bend, koji je poslednji put svirao u Beogradu (tadašnjoj SFRJ) davne 1983 godine, donosi srpskim i fanovima iz regiona spektakularan šou u kojem ćemo čuti najveće hitove i klasike metala – ’“Denim And Leather“, „The Eagle Has Landed“, „Strong Arm Of The Law“, „Wheels Of Steel“,“Power And The Glory“ i „Broken Heroes“.

Fantastičan uvod ovom velikom metal bendu, hrabro će,  u svom neverovatno energičnom  maniru „teram po svom“ ili „neću da živim u zemlji bez rokenrola“ pričiniti naš najmladji autor rok albuma, gitarista Johnny Rankovic, sa svojim bendom The Churlians.

Ovogodišnja Gitarijada stoga ima sledeći program:

Četvrtak, 28.jun – Psihomodo Pop, takmičari prve polufinalne večeri, Johnny Rankovic & The Churlians, Saxon

Petak, 29.jun – Hadži Prodane Duše, Nikola Čuturilo bend, Galija, takmičari druge polufinalne večeri, Neverne Bebe

Subota, 30.jun – Partibrejkers, Dejan Cukić i Spori ritam bend, finalisti Gitarijade, Billy Idol

Ulaz na Gitarijadu, kao i rock kamp su i ove godine besplatni ali se preporučuje prijava organizatorima putem sajta (www.gitarijada.rs) radi evidencije i planiranja obroka.

Gotovo svi hotelski kapaciteti u Zaječaru i okolini su popunjeni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>