Najnovije vesti
Home / Hronika / SADA I PRAVOSNAŽNO Saša Mirković OSUĐEN na godinu dana zatvora
SADA I PRAVOSNAŽNO Saša Mirković OSUĐEN na godinu dana zatvora
Foto: Medija centar Beograd

SADA I PRAVOSNAŽNO Saša Mirković OSUĐEN na godinu dana zatvora

Viši sud u Zaječaru pravosnažno je osudio na godinu dana zatvora nekadašnjeg predsednika Skupštine opštine Zaječar Sašu Mirkovića zbog zloupotrebe službenog položaja kojom je gradski budžet oštećen za oko 14 miliona dinara 2013. godine.

Istom odlukom pravosnažno je na uslovnu kaznu zatvora od osam meseci s rokom provere od tri godine osuđena i njegova tadašnja saradnica Milena Trajković, rekla je Tanjugu portaprolka zaječarskog Višeg suda Svetlana Miljković

Oni su osuđeni zbog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja u saizvršilaštvu, precizirala je Miljkovićeva.

Ovom odlukom odbijene su sve žalbe i potvrđena je prvostepena presuda Osnovnog suda u Zaječaru.

Mirković je osuđen jer je prekoračivao granice svojih ovlašćenja usmeno naložio saradnici Mileni Trajković da izvrši nabavku robe, ne pridržavajući se Zakona o javnim nabavkama, a posredovao je i da Gradska uprava Zaječara od jednog privrednog društva iz Beograda izvrši nabavku robe ukupne vrednosti od 13.960.799,90 dinara.

Time je pričinjena šteta budžetu Grada Zaječara u pomenutom iznosu.

Međutim, kako pišu Večernje novosti, nekadašnji estradni menadžer je, u međuvremenu, nezvanično, otkazao punomoćje svom advokatu, pa presuda nije mogla da mu bude uručena.

- Mirković nije primio presudu jer se, po našim saznanjima, krije u Makedoniji ili na Kosovu i Metohiji – saznaju Novosti od izvora bliskim istrazi.
– Bivšem predsedniku Skupštine grada Zaječara je oduzet pasoš i zabranjenio mu je da napušta zemlju, pa on sada na ovaj način izbegava služenje zatvorske kazne. Ukoliko se u dogledno vreme Mirkoviću ne uruči rešenje Višeg suda, za njim će biti raspisana međunarodna poternica, navodi se još u tekstu.

One comment

  1. a gde su novci koji su išli preko fudbalskog kluba i televizije pa koferče za BG-?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>