Najnovije vesti
Home / Društvo / Sa jučerašnje sednice Gradskog veća
Sa jučerašnje sednice Gradskog veća

Sa jučerašnje sednice Gradskog veća

U Zaječaru je juče održana sednica Gradskog veća na kojoj je između ostalog usvojena Odluka o prvoj izmeni i dopuni budžeta grada Zaječara za 2020. godinu sa izmenom Kadrovskog plana, a to nakon što je prethodno usvojen Predlog Zaključka o povlačenju Predloga Odluke o prvoj izmeni i dopuni budžeta Grada Zaječara za ovu godinu sa izmenom Kadrovskog plana za 2020. godinu, koji je usvojen na 129. sednici Gradskog veća, održanoj 24. februara. Pomenuti predlog povučen je iz proceduralnih razloga. Inače, usvajanjem prve izmene i dopune budžet Grada Zaječara uvećava se za 149 miliona 074 hiljade dinara, tako da će ukupan budžet za ovu godinu iznositi dve milijarde 570 miliona 042 hiljade dinara.

Većnici su juče dali saglasnost i na izmenu i dopunu Rešenja o prenosu prava korišćenja na seoskim vodovodima, a kojim se precizira da se Javnom komunalnom preduzeću „Vodovod“ prenosi pravo korišćenja na seoskim vodovodima u Zvezdanu, Rgotini, Velikom Izvoru, Vratarnici i Salašu, na neodređeno vreme.

Zeleno svetlo dato je i na cenovnik usluga koje trećim licima pruža Javno komunalno-stambenom preduzeće “Zaječar”, a koji se odnosi na pružanje usluga održavanja stambenih zajednica. Kako je objasnio direktor ovog preduzeća Zvonko Veličković, stari cenovnik važi od 2014. godine, a sada je uračunata stopa inflacije za svaku godinu i povećanje cena do današnjeg dana iznosi 9,97 posto. Većnici su usvojili i predlog novog cenovnika za neenergetske usluge, nakon obrazloženja direktora da je prethodni usvojen još 2012. godine a nova cena nakon svih usaglašavanja veća je za 29,17 posto.

Na jučerašnjoj sednici usvojeni su i zveštaji o radu i finansijski izveštaji Predškolske ustanove „Đulići“, Istorijskog arhiva „Timočka krajina“ i Ustanove za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju „Oblutak“. Takođe, ovim ustanovama data je saglasnost na planove rada za ovu gdinu.

Jednoglasno je usvojen i Izveštaj o radu za prošlu godinu, kao i Plan rada za 2020. godinu Štaba za vanredne situacije Grada Zaječara.

Većnicima su juče upoznati i sa Izveštajem o korišćenju sredstava Budžetskog fonda za zaštitu životne sredine za prošlu godinu u kome se navodi da su ona korišćena za zamenu i ugrađivanje cevovoda i za čišćenje bunarskih konstrukcija na arteskim česmama u naselju “Kraljevica”, naselju Ključ 3 i na česmi kod Zelengore, te da je nabavljen materijal za praćenje alergenog polena i izrađen projekat sanacije i rekultivacije postojeće deponije „Halovo“.

Većnici su juče odlučivali i o pojedinim kadrovskim promenama u školskim i nadzornim odborima.

Konačnu reč o ovim odlukama daće odbornici na narednoj sednici Skupštine grada.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>