Najnovije vesti
Home / Vesti / Sa jučerašnje konferencije SPS-JS u Zaječaru
Sa jučerašnje konferencije SPS-JS u Zaječaru

Sa jučerašnje konferencije SPS-JS u Zaječaru

Koalicija Socijalistička partija Srbije – Jedinstvena Srbija  predala je Republičkoj izbornoj komisiji izbornu listu za učešće na parlamentarnim izborima, dva dana nakon raspisivanja izbora, a juče je u Zaječaru održana press konferencija na kojoj je najavljen početak kampanje za predstojeće izbore, predstavljeni kandidati iz Zaječara i program za čije će se ostvarenje ova koalicija zalagati.

„Pred građane izlazimo sa dobrim ostvarenim rezultatima u prethodnom periodu“, rekao je doktor Mirko Nilolić, predsednik GO Socijalističke partije Srbije u Zaječaru i posebno se osvrnuo na rezultate nekoliko resornih ministarstava koja vode socijalisti, ističući pre svega rezultate ostvarene na spoljnopolitičkom planu.

„To je rezultat, naravno cele Vlade, ali je poseban pečat dao naš predsednik i lider koalicije Ivica Dačić. Znate koliko je zemalja povuklo priznanje Kosova, to je doprinos borbi za očuvanje integriteta Srbije, borbi za srpski narod na Kosovu, za naše svetinje“, istakao je Nikolić.

Među kandidatima za 250 poslaničkih mesta u Skupštini Srbije na listi koalicije SPS – JS su i Zaječarci, profesor Srđan Stanojević, direktor Gimnazije u Zaječaru i Milorad Vučković, vlasnik Uniprom M apoteka, istaknuti sportski i društveni radnik.

Njihov plan je, kažu, da se u Skupštini Srbije čuju problemi i mišljenja ljudi iz Timočke krajine, te da se kroz sistemske zakone dođe do nekih izmena i odgovarajućih rešenja.

„Što se tiče same prosvete, postoje izazovi i problemi sa kojima se susrećemo godinama ovde, u našem kraju, i želja nam je, s obzirom na to da se suočavamo sa smanjenjem nataliteta, da delujemo da broj učenika u odeljenjima bude manji, da ta odeljenja opstanu, da se ne spajaju škole i zatvaraju, jer bi to zaista bilo loše za ovaj kraj“, rekao je između ostalog na jučerašnjoj konferenciji Srđan Stanojević.

Za Milorada Vučkovića je, kako sam kaže, velika čast kandidatura za narodnog poslanika.

„Očekujemo da posle ovih izbora Jedinstvena Srbija dobije ministarsko mesto i da se ono što je urađeno u Jagodini primeni i u Republici, posebno kada je o socijalnim programima reč“, naveo je Vučković.

Cilj ove koalicije je da na predstojećim izborima ostvari bolji rezultat nego na prethodnim. I ovog puta, kažu, očekuju dvocifren broj, najmanje identičan pročlogodišnjem, kada su dobili 11 odsto glasova.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>