Najnovije vesti
Home / Sport / Rukometni klub Zaječar u letnjoj pauzi: VIZIJA VEĆA OD OPSTANKA
Rukometni klub Zaječar u letnjoj pauzi: VIZIJA VEĆA OD OPSTANKA

Rukometni klub Zaječar u letnjoj pauzi: VIZIJA VEĆA OD OPSTANKA

Protekla sezona bila je uspešna, devojke su ušle u Super, a muškarci bez izgubljenog boda u Prvu ligu. Plan je da se obe ekipe ustale u gornjem delu tabele, a ako se ukaže šansa i napadnu sam vrh.

Članovi Skupštine Rukometnog kluba Zaječar, na sednici održanoj nakon završetka sezone 2017/2018, jednodušno su ocenili uspešnim povratak na rukometnu scenu Srbije. Devojke su u Super B ligi u 20 odigranih utakmica ostvarile 17 pobeda i jedan nerešeni rezultat i sa 35 osvojenih bodova sezonu završile kao drugoplasirane, korak iza novosadske Minakve. Time su se ponovo vratile u najelitnije rukometno društvo. Muškarci su, doduše u Drugoj ligi – Istok, bili više nego ubedljivi u osvajanju prvog mesta. Na 12 utakmica dali su 355, a primili samo 250 golova i bez izgubljenog boda obezbedili prelazak u Prvu ligu – istok.

„Sportski uspeh rezultat je dobrog sveukupnog rada u klubu, pa smo i ja i članovi Skupštine zadovoljni što su ostvareni u finansijskom okruženju u kome se nalazi naše društvo. Izuzetno je značajno što smo u prošloj sezoni uskladili troškove sa raspoloživim sredstvima i više od 80 odsto para obezbedili od sponzora“, kaže predsednik kluba Zoran Petrović i dodaje:

„Takav odnos prema klubu osnov je i plana za naredni period, pa su članovi Skupštine dali suglasnost da cilj obe ekipe obezbede plasman u gornjem delu tabele. Ali i da, ukoliko se ukaže šansa, ekipe pokušaju da napadnu i vrh. Posebno devojke, koje bi tako mogle da se vrate i u rukometnu Evropu.

Ovi rezultati obezbeđeni su oslanjanjem na sopstveni igrački kadar, ali i izuzetnim radom trenera koji su predvodili ekipe. Jugoslav Petrović nije samo vodio računa o seniorima, već postavlja osnove u radu sa mlađim kategorijama. O Živojinu Maksiću i kvalitetu njegovog rada sa seniorkama govore postignuti rezultat, ali i činjenica da je pomoćni trener reprezentacije Srbije. Zbog toga su organi kluba obojici dali odrešene ruke da ovog leta, u okviru mogućnosti, sastave i pripreme ekipe koje će od jeseni krenuti ka ostvarenu planiranih ciljeva.

Na kraju protekle sezone istekli su ugovori svim igračicama i igračima koji su došli sa strane, pa će prelazni rok, kako kažu u klubu, biti iskorišćen da se prvo sa njima obave razgovori o nastavku saradnje. Želja je da se u Zaječar vrate i oni koji su ovde odpočeli igračku karijeru, a sada uspešno nastupaju u klubovima širom Srbije ili inostranstvu. Naravno, za viši rang, a posebno za Superligu, potrebno je dovesti i pojačanja sa kojima je moguće ostvariti planove. Problem je što je situacija na rukometnom tržištu takva da je većina željenih igračica i igrača čvrsto zaključana ugovorima sa klubovima u kojima trenutno igraju. Zato će treneri Maksić i Petrović imati nimalo lak zadatak da ostvare svoje i vizije zaječarske rukometne javnosti.

ŽELJE GRADA – OBEZBEDITI MLADOST

Jedan od gradskih čelnika, pomoćnik gradonačelnika za omladinu i sport Milan Stanković, nekadašnji rukometni golman, reprezentativac i internacionalac i  direktor selekcija pri Rukometnom savezu Srbije, kaže da je Zaječar prepoznazljiv po rukometu, ali da se grad trudi da u okviru zakonskih i finansijskih mogućnosti podrži razvoj sporta uopšte, a posebno kod mladih.

-Poznat je značaj sporta za pravilan psihofizički, te razvoj životnih i radnih navika, ličnih i kolektivnih. Cilj je da izgradnjom infrastrukture i na druge načine podstaknemo na aktivno bavljenje sportom najmlađe i one koji se direktno bave njima. Tu pre svega mislim na profesore i školske sekcije i takmičenja. To je i prva stepenica u otkrivanju i selektiranju talenata sa kojima će se kasnije raditi u klubovima. Tako bi, bar donekle, ublažili problem svih malih sredina, da mladi zbog odlaska na fakultet napuštaju rodni kraj i matučni klub.

A.R.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>