Najnovije vesti
Home / Sport / RUKOMET: Zaječar 1949 se pojačao za srpsku elitu i spremno dočekuje Naisu POBEDNIČKE AMBICIJE NOVIH AMAZONKI SA TIMOKA
RUKOMET: Zaječar 1949 se pojačao za srpsku elitu i spremno dočekuje Naisu POBEDNIČKE AMBICIJE NOVIH AMAZONKI SA TIMOKA

RUKOMET: Zaječar 1949 se pojačao za srpsku elitu i spremno dočekuje Naisu POBEDNIČKE AMBICIJE NOVIH AMAZONKI SA TIMOKA

ZAJEČAR. Pod rukovodstvom trenerskog tandema Živojin Maksić Maksa – Jugoslav Petrović Juga, rukometašice Zaječara 1949 uspešno su privele kraju pripreme za novu sezonu u srpskoj eliti i sa nestrpljenjem očekuju premijerni susret sa niškom Naisom, koji je na programu u subotu, u hramu rukometa podno Kraljevice.

-Iza nas je pakleni tempo rada, dva pa i tri puta dnevo, a odigrali smo i nekoliko kontrolnih utakmica, na kojima nam je rezultat bio u drugom planu, već uigravanje novog sastava novih Amazonki sa Timoka. Generalnu probu imali smo sa Jagodinkama. Nema dileme, potpuno smo spremni i optiomistički raspoloženi pred start nove sezone. Uz sav respekt prema našim gošćama iz Niša, koje odlično poznajemo, nadamo se prvoj radosti, koju ćemo podeliti sa našim vernim navijačima, koji su uvek bili naš osmi igrač – kaže Živojin Maksić, šef stručnog štaba zaječarskih rukometašica, koje žele da se vrate na stazama stare slave.

Trener Jugoslav Petrović je „desna ruka“ Živojinu Maksiću.

-Cilj ženske ekipe Zaječara 1949 u novoj sezoni je plasman do trećeg mesta. Zato je u toku minulog leta agilno rukovodstvo kluba angažovalo čak osam mladih i talentovanih pojačanja. Nove Amazonke sa Timoka su postale desno krilo Emilija Veljković (21), levi bek Ana Marković (17) i golman Alma Redžeplar (19), naše bivše rukometašice koje su protekle sezone branile boje Bora. U redove novog člana srpske elite došle su i pivotmen Milena Milojević (25), iz niške Naise, potom levo krilo Aleksandra Stamenić (20), iz Beške, a igrala je još u Medicinaru i Boru, zatim Kristina Cvijanović (25) iz Železničara (Inđija), kao i desni bek Jelena Terzić (24) iz Jagodine. Pre nekoliko dana naše jato je jače za još jednu rukometašicu. Iz Jagodine nam je pristigla srednji bek Elena Šaronjić (21). Sve su to kvalitetne rukometašice i dobre devojke, koje će sa ostalim našim igračicama pokušati da ostvare visoke ciljeve kluba – rekao nam je Jugoslav Juga Petrović, prvi trener muške ekipe Zaječara 1949, članu Prve lige Istok, a koji je ujedno i pomoćnik Živojinu Maksiću, šefu struke ženske ekipe Zaječara 1949, članu Super lige.
Dok je Maksić prošle nedelje, kao trener, bio na pripremama u Sloveniji, sa ženskom reprezentacijom Srbije, Juga Petrović je po ceo dan provodio u rukometnoj dvorani, gde je najpre uspešno pripremao muškarce, a potom je sa velikim elanom pripremao i devojke za novu sezonu.

Pivotmen Jovana Nikolić je prošla sve selekcije Amazonki sa Timoka.

-Lepo smo primili sve rukometašice sa strane, kao i naše devojke koje su igrale u Boru. Svakodnevno treniramo, odigrali smo i nekoliko prijateljskih utakmica i sve teče po unapred utvrđenom planu. Uverena sam da ćemo u subotu spremno dočekati duel sa Naisom, pred našim navijačima Poštujemo Nišlijke, veoma su jake, ali bodovi ostaju podno Kraljevice – kaže Jovana Nikolić, snažni pivotmen Zaječara 1946.

U minulom prelaznom roku Zaječar 1946 su napustile četiri rukometašice. Sanja Simonović, Jelena Stekić i Bogdana Simonović, su sa odličnim uspehom završile srednju školu u Zaječaru i odlaze na fakultet u Beogradu, dok je Ivana Dimitrijević otputovala u Nemačku.

Subota je sportski dan u sportskom Zaječaru, na veliko zadovoljstvo svih ljubitelja sporta, posebno atletike, fudbala i rukometa. Od 9 do 15 časova, na hipodromu podno Kraljevice se održava prva trka kros serije RTS-a za Gran pri nagradu Radio Beograda, potom od 15 časova, na gradskom stadionu igra se gradski derbi između Timoka 1919 i Kablova, a uveče od 19 sati, kao šlag na tortu, u Hramu rukometa podno Kraljevice na programu je premijerni susret prvih dama Zaječara, popularnih Amazonki sa Timoka, u srpskoj eliti, protiv odlične ekipe Naisa iz Niša.

N. P.
FOTO: Novica Petković Skela

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>