Najnovije vesti
Home / Sport / Rukomet: KATARINA STEVANOVIĆ dobila poziv za pripreme kadetske reprezentacije
Rukomet: KATARINA STEVANOVIĆ dobila poziv za pripreme kadetske reprezentacije

Rukomet: KATARINA STEVANOVIĆ dobila poziv za pripreme kadetske reprezentacije

# Zvrk, kako zovu ovo levo krilo, dobila je poziv za pripreme kadetske reprezentacije.

Nakon nekoliko „sušnih“ godina, ove su na pripreme reprezentativnih selekcija u mlađim kategorijama pozvane četri igračice Rukometnog kluba Zaječar. Među njima je i Katarina Stevanović, koja je od 18. do 24. marta na okupljanju kadetske reprezentacije u Karatašu. Ova šesnestogodišnja Zaječarka ide u Tehničku školu, a u ekipi igra levo krilo jer je izraziti dešnjak. Kako kaže, zadovoljna je svojim napretkom, prvim pozivom u neku selekciju i misli da će dobro proći jer se puno trudi.

Ti si jedna iz mlađe generacije koja povremeno ulazi u prvi tim?

Pa povremeno me pušta i srećna sam što imam priliku da igram Super A ligu. Pošto do sada nisam imala prilike trudim se da dam svoj maksimum u igri, da pomognem ekipi što više mogu i da dam i ja neki gol. Povremeno ulazim i na desno krilo i to mi ne predstavlja nikakav problem, pošto volim da igram i imam veliku želju da što više napredujem. I kad me stavi na desno krilo dam sve od sebe, koliko mogu pošto to nije moja prirodna pozicija.

Zovu te Zvrk?

Da, taj nadimak sam dobila kada sam počela da treniram i taj nadimak mi je dao trener Kiza, koji sad vodi ekipu Bora, zato što sam bila mnogo nemirna. Sada sam se smirila, ali i dalje mi je ostao taj nadimak i iskreno, baš volim taj nadimak. Baš sam prepoznatljiva po tom nadimku. („Kum“ je Zoran Barbulović Kiza, koji je radio je i u Zaječaru).

Koja su tvoja očekivanja u životu i pre svega u rukometu?

Pre svega, ne znam. Cilj mi je bio da uđem u reprezentaciju Srbije i to sam ostvarila, mislim da imam bilo kakva okupljanja sa njima. To sam sada ostvarila. Cilj mi je, iskreno, da imam bilo kakvu utakmicu s’njima, a za kasnije ne znam. Uglavnom hoću negde preko da igram, pošto ovde i nije baš nešto jak ovaj naš rukomet, nije nešto jaka ova liga, ali prvo želim da završim školu, fakultet pa onda sve ostalo.

A.R.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>