Najnovije vesti
Home / Bor / Rudari danas obeležavaju svoj dan!
Rudari danas obeležavaju svoj dan!
Foto: www.sokobanja.org

Rudari danas obeležavaju svoj dan!

Oko 22.000 rudara u Srbiji danas će obeležiti svoj praznik Dan rudara, a njihovi glavni zahtevi su i ove godine veća bezbednost na radu i bolji materijalni položaj.

Prosečna mesečna plata rudara u Srbiji je između 40.000 i 80.000 dinara, u zavisnosti od radnog mesta, a sindikati kažu da bi njihove plate trebalo da budu i iznad 1.000 evra, ako se uzme u obzir značaj te profesije i uslova u kojima rade.

Dan rudara biće obeležen i u Boru

Dan rudara Srbije i „Zijin Bor Copper“, 6. avgust, počeo je tradicionalnom rudarskom budulicom kroz grad, a potom je, već od 8.00 sati, otvorena izložba u Narodnoj biblioteci “Rad i grad”, dok je u Muzeju rudarstva i metalurgije otvorena postavka dela oblikovanih u bronzi. Od 17.00 sati Turistička organizacija otvara izložbu suvenira, a od 19.00 sati je dečja pozorišna predstava “Čarobna knjiga” u organizaciji Centra za kulturu.

Od 21.00 je kocert grupe “Hari Mata Hari”, a od 23.00 sata vatromet.

Kompanija Serbia Zijin Copper Bor nastvalja tradiciju dodele priznanja “Inženjer Šistek” najuspešnijim stručnjacima, u Brestovačkoj banji, na svečanom ručku, za 125 radnika kombinata bakra penzionisanih između dva praznika.

Organizatori su kompanija Zijin Bor Copper i Grad Bor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>