Najnovije vesti
Home / Sport / Rtanj iz Boljevca se pojačao: ALEKSANDAR JOVANOVIĆ NOVI ČLAN „SIVIH SOKOLOVA“
Rtanj iz Boljevca se pojačao:  ALEKSANDAR JOVANOVIĆ NOVI ČLAN „SIVIH SOKOLOVA“

Rtanj iz Boljevca se pojačao: ALEKSANDAR JOVANOVIĆ NOVI ČLAN „SIVIH SOKOLOVA“

BOLJEVAC. Iskusni i provereni golman Aleksandar Aca Jovanović novi je član srpskoligaša Rtnja iz Boljevca. Jovanović je Timokovo dete, prošao je sve selekcije u jatu „belih labudova“ sa Timoka, od pionira do seniorskog pogona, sa uspehom je branio i u inostranstvu, a u prošloj sezoni bio je član Rudara iz Kaknja (BiH).

-Nakon isteka ugovora sa „rudarima“ planirao sam da karijeru nastavim u nekom drugom inostranom klubu sa obećanog zapada. Kajko, koj menadžer me je obavestio, da sam imao neke ponude sa zapada i istoka, ali nije došlo do dogovora, pa sam odlučio da karijeru, u ovoj sezoni, nastavim u Rtnju iz Boljevca. Biću bliže porodici (Aca je rođen u Zaječaru), a ako mi se u narednom periodu ukaže neka povoljna prilika, spreman sam da se ponovo oprobam u inostranstvu. A do tada trudiću se da se nametnem stručnom štabu „sivih sokolova“ sa Rtnja i izborim mesto između stativa. Sada je prvi golman Boljevčana veliki Vladimir Milošević, iskusnog čuvara mreže i kapiten, koji sa puno uspeha čuva gol prvog kluba iz ove male i lepe varošice na pola puta između Zaječara i Paraćina. Vlada je legenda Boljevca, nezamenljiv je između stativa ikako je zašao u četvrtu deceniju i dalje brani kao mladić, pa ću morati, u zdravoj konkurenciji, da uložim mnogo truga i rada, kako bi stekao status prvog golmana – ističe Aca Jovanović, koji je za Timok branio i na prvoligaškoj sceni.

Borba za dres sa brojem jedan između Vladimira Miloševića i Aleksandra Jovanovića biće žestoka. Nema dileme, Rtanj bez premca ima tandem najboljih golmana na srpskoligaškom Istoku.

-Sa Acom Jovanovićem godinama smo zajedno igrali u Timoku, Odličan je i pouzdan golman, besprekorno smo sarađivali u zadnjoj liniji tima i uveren sam da je pravo osveženje sa ekipu Rtnja. Sada imamo dva vrsna golmana, nezna se ko je bolji, tako da će naša zadnja linija biti sigurna i neprelazna – hvali oba golmana Aleksamdar Trifunov, komandant odbrane Rtnja, a pre toga Timoka. – Još kada bi nam se vratio iskusni vezista Milan Golubović, koji je, nadam se, zbog privatnih obaveza, trenutno zanemario fudbal, ali je i dalje član Rtnja, bili bi još jači i stabilniji srpskoligaš.

N.P.

Foto: Novica Petković

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>