Najnovije vesti
Home / Vesti / RPK Zaječar: Predavanje „Prevencija i rehabilitacija kardiovaskularnih bolesti“
RPK Zaječar: Predavanje „Prevencija i rehabilitacija kardiovaskularnih bolesti“

RPK Zaječar: Predavanje „Prevencija i rehabilitacija kardiovaskularnih bolesti“

U Regionalnoj privrednoj komori Zaječar kardiolog, doktor medicinskih nauka, Dušan Bastać održaće predavanje na temu ’’Prevencija i rehabilitacija kardiovaskularnih bolesti ’’. 

Dr Dušan Bastać je mentor za Internu medicinu i Kardiologiju za Medicinske fakultete u Beogradu i Nišu. Od 1999. uvodi kao novu metodu u Timočku krajinu Farmakološki stres ehokardiografski test i ergometrijski stres ehokardiografski test. Od oktobra 2002. godine je otvorio Privatnu Internisticku ordinaciju “Dr Bastać” u Zaječaru gde radi do danas kompletnu kardiološku dijagnostiku, kolor doppler echo srca, ergometrijske i stres eho testove, Holter krvnog pritiska i Holter EKG.

Titulu primarijusa dobio je 2005. godine a 2008. odbranio je subspecijalistički rad iz kardiologije na Medicinskom fakultetu u Beogradu.

Učestvovao je u radu velikog broja Evropskih kardioloških kongresa počevsi od 1996. u Birmingemu, 1997. i 2001. u Stokholmu i 1998. i 2003. u Beču, 2002. u Berlinu i na Edukativnom seminaru: Klinička kardiologija za novi milenijum u Varni 2001. u organizaciji Esc-Evropskog kardiološkog drustva .

Ovo nije prvo predavanje na temu zdravstva u Komori Zaječar, ranije je organizovano i stručno predavanje na temu „Uticaj stresa na pojavu autoimunih bolesti“.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>