Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Roteri klub darivao Urgentnom centru u Zaječaru 10 kreveta i dušeka
Roteri klub darivao Urgentnom centru u Zaječaru 10 kreveta  i dušeka

Roteri klub darivao Urgentnom centru u Zaječaru 10 kreveta i dušeka

Predstavnici Roteri kluba u Zaječaru donirali su 10 kreveta i dušeka Urgentnom centru Zdravstvenog centra Zaječar.

Ova donacija je itekako pomogla u podizanju kvaliteta pružanja zdravstvene zaštite svim pacijentima koji prođu kroz Urgentni centar.

Dr Miljan Jović, specijalista Urgentne medicine i načelnik Službe za urgentne prijave se ovom prilikom zahvalio predstavnicima Roteri kluba iz Zaječara, jer kako kaže, inicijativa za kvalitetno formiranje Urgentnog centra u Zaječaru postoji već duže vreme.

“Razmišljao sam kako da na pravi način opremimo našu Službu, pa sam došao u kontakt sa Roteri klubom, a oni su nam zaista izašli u susret. Potrudili su se i više nego što sam ja očekivao. Ova donacija od 10 kreveta i prateće opreme značiće mnogo našoj službi. Dali su nam veliki zamajac, njihova dobra volja pokazala se kao bazična stvar za Urgentni centar.

Ovom prilikom im se zahvaljujem, želim im puno uspeha u daljem radu i nadam se uspešnijoj saradnji, za dobrobit Zdravstvenog centra Zaječar centra i naravno naših pacijenata”.

“Naša služba uspeva da se predanim radom celog osoblja izbori sa svim poteškoćama. Urgentni centar broji preko 3 000 zbrinutih pacijenata.  Na ovom mestu se vrši inicijalna trijaža pacijenata, ali i njihovo zbrinjavanje. Tako se smanjuje pritisak na samu bolnicu. Našim kvalitetnim radom postigli smo  da lečenje pacijenta u bolnici bude podignuto na veći nivo”, ističe dr Jović.

Rade Došenović predsednik Roteri kluba Zaječar izrazio je zadovoljstvo što je njegova organizacija ponovo nekom pomogla, i ovo je samo jedna u nizu akcija ovog tipa.

“ Dr Miljan Jović nam se obratio u nameri da im pomognemo u formiranju Urgentnog centra, i to smo uspeli u saradnji sa drugim roteri klubovima”.

Ovo je još jedna donacija Zdravstvenom centru,  nakon prethodnih u 2015. godini, tokom kojih je zaječarskom Zdravstvenom centru uručeno preko 100 posteljina i 50 sanitarnih uređaja.

Rotari klub Zaječar redovno pomaže Centru za socijalni rad stipendijama i poklonima deci bez roditeljskog starateljstva, kao i nizom drugih humanitarnih akcija u gradu i okolini.

 

__________________________
Projekat „Ritam grada“ sufinansiran je sredstvima iz budžeta lokalne samouprave Grada Zaječara.
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>