Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Rotari klub Zaječar uručio komplete posteljina zaječarskom Dečijem odeljenju
Rotari klub Zaječar uručio komplete posteljina zaječarskom Dečijem odeljenju

Rotari klub Zaječar uručio komplete posteljina zaječarskom Dečijem odeljenju

Novoizabrani guverner Distrikta 2483 Srbija-Crna Gora, Dr Bane Ranđelović posetio je Zaječar i upoznao se sa radom Rotari kluba u ovom gradu. Zaječarski Rotarijanci su tim povodom, u okviru svojih humanitarnih aktivnosti, dodelili 20 kompleta posteljine Dečijem odeljenju Zdravstvenog centra Zaječar u vrednosti od 500 eura.

Prema rečima dr Mirka Nikolića, načelnika zaječarskog Dečijeg odeljenja, ova donacija je od velikog značaja.

„Mi im se zahvaljujemo na kompletima posteljine a Rotari klub je inače poznat po svom humanitarnom radu i do sada su pomogalii i drugim odeljenjima Zdrasvtevnog centra u Zaječaru. Pored svih potreba u svakodnevnom radu, od lekova i opreme, koliko god to zvučalo jednostavno, posteljina i kompleti posteljina uz krevete i opremu je nešto što poboljšava kvalitet boravka dece. To je roba koja se dosta troši na našem odeljenju i ova donacija je od velikog značaja. Siguran sam da će ova saradnja biti nastavljena i nadalje. Što se tiče svakodnevnog rada po pitanju opreme, lekova i ostalog, ne nedostaje nam ništa. Ono na čemu treba raditi je poboljšanje uslova boravka i sređivanje neke infrastrukture. Kod nas situacija i nije tako loša s obzirom na frekfenciju pacijenata jer su deca u pitanju. Skoro smo renovirali mokre čvorove. Nešto što bi bilo značajno, a nije mali zahvat, to je stolarija čija bi zamenala dopinela boljem grejanju i hlađenju tokom leta“, istakao je Dr Mirko Nikolić.

Guverner Distrikta Dr Bane Ranđelović je izrazio veliko zadovoljstvo zbog ove donacije i istakao da su zaječarski Rotarijanci još jednom izrazili visok stepen odgvornosti i svesti jer su pomogli tamo gde je najviše potrebno.

„Rotarijanci deluju u mnogim sferama života. Ove godine bavićemo se najviše ekologijom, a mi u Srbiji i Crnoj Gori smo se dogovorili da veći broj aktivnosti usmerimo na mlade, na obrazovanje, škole, đake, studente i to kroz kupovinu opreme  za škole, kroz stipendije đaka i studenata. Mislimo da je investicija u obrazovanje i mlade najbolja investicija i da je to najbitnije za budućnost naše zemlje. Rotarijanci u Zaječaru najbolje vide šta je potrebno gradu. Svaki Rotari klub usmerava svoje aktivnosti u skladu sa potrebama i u skladu sa svojim mogućnostima“, istakao je Ranđelović.

Prema njegovim rečima, ove godine su planirane tri velike aktivnosti, jedna od njih će biti organizovana u Pančevu, vezana za kupovinu ultrazvuka, druga će biti u Beogradu, gde će biti opremljena Popljoprivredna škola a jedna će biti organizovana u svim gradovima gde Rotari klubovi postoje. U tim gradovima će osnovne škole biti opremljene računarskom opremom.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>