Najnovije vesti
Home / Sport / RK Zajecar ambiciozno počeo pripreme: CILJEVE DIKTIRA TRADICIJA (FOTO)
RK Zajecar ambiciozno počeo pripreme: CILJEVE DIKTIRA TRADICIJA (FOTO)
Foto: Ilustracija

RK Zajecar ambiciozno počeo pripreme: CILJEVE DIKTIRA TRADICIJA (FOTO)

# Treneri Maksić i Petrović žele da se stabilnim radom klub vrati na mesto na kome je bio do pre nekoliko godina, među najbolje u Srbiji

Prozivkom igračica i igrača, prvim dogovorom i lakšim treningom 1. avgusta su u sportskoj hali na Kraljevici počele pripreme seniorskih ekipa Rukometnog kluba Zaječar. Šef stručnog štaba muške ekipe Jugoslav Petrović i prvi trener devojaka Živojin Maksić kažu da su zadovoljni zdravstvenim bilansom i sastavom ekipa i najavili ozbiljan rad i odigravanje većeg broja pripremnih utakmica kako bi ekipe bile sposobne da ostvare zacrtane ciljeve. A oni su diktirani tradicijom zaječarskog rukometa, ulazak seniora u super B ligu i da seniorke zabeleže što bolji plasman u vrhu tabele.

Pripremaju se da u narednim godinama ponovo igraju u Evropi

Dame su prošlu sezonu završila na drugom mestu Super B lige i izborile plasman u elitno takmičenje. Uspeh je postignut sopstvenim snagama, ali su ekipu, zbog odlaska na fakultet napustile Sanja i Bogdana Simonović i Jelena Stević, dok je Ivana Dimitrijević otišla u Nemačku. Zbog toga, kao i da se mlada, ali za najviši rang takmičenja neiskusna ekipa pojača u matični klub su proteklih dana iz Bora vraćene desno krilo Emilija Veljković (’98), levi bek Ana Marković (’91) i golman Alma Redžepar (’99). Kao pojačanja u klub su došle i pivot Milena Milojević (’93 – Naisa), levo krilo Aleksandra Stamenić (’98 Beška), srednji bek Kristina Cvijanović (’93 Železničar Indjija) i desni bek Jelena Terzić (’94 Jagodina).

„Više je razloga zbog čega sam prihvatila da dođem u Zaječar. Iako ne znam ovdašnje mlade igračice pojedinačno, znam da su dobra i ambiciozna ekipa, a sa koleginicama koje su pristigle se znam, ili smo igrale zajedno. Želja mi je bila da zaigram u timu koji ima jasne ciljeve, pogotovu što ga vodi Živojim Maksić, koga smatram našim najboljim trenerom. O Zaječaru kao rukometnom gradu sam mnogo slušala, pa je i to doprinelo da se lako odlučim za dolazak“, objašnjava Milena Milojević, čije će iskustvo u igri na šest metara mnogo doprineti ekipi.

A Maksić je ubeđen da će ekipa ispuniti plan, da igrom i rezultatima na terenu izbori što bolji plasman i sezonu završi u vrhu tabele.

“Želja nam je da stabilizujemo rad svih struktura u klubu, od stručnog štaba do Upravnog odbora, kako bi smo stvorili uslove za što bolji rad svih katerorija. U planu je i da ponovo zaživi opštinska liga mlađih kategorija, kako bi smo napravili bazu. A sve to sa ciljem da se narednih godina u Zaječaru ponovo igraju utakmice na evropskom nivou”, istakao je Maksić. 

Cilj seniora Super B liga

Jugoslav Petrović je bez poraza u prošloj sezoni seniore uveo u Prvu ligu. Zbog toga je igračima okupljenim na prvom treningu jasno stavio do znanja da je cilj osvajanje prvog mesta i plasman u Super B ligu. Uslovi postoje, sačuvan je gotovo ceo tim dobrih mladih igrača, a dovedeni su i igrači koji treba da ekipi daju neophodno iskustvo. U klub su iz Bora već stigli desno krilo Miša Pavlović (33), levi bek Željko Ivković (32) i bek Stefan Andrijević (31), a narednih dana bi ugovore trebalo da potpiše još nekoliko igrača. Time bi tim na svim pozicijama dobio spoj iskustva i mladosti, što je neophodno za ostvarenje kako trenutnog, tako i dugoročnih ciljeva. Koje su stvarne mogućnosti ekipe, te kako će linije napada i odbrane funkcionisati, biće provereno kroz sedam pripremnih utakmica, neke i sa superligaškim timovima, najavljuje Petrović.

Prelazak u Zaječar za Mišu Pavlovića je logičan nastavak karijere.

„Sa trenerom Petrovićem sam u nekoliko navrata sarađivao, te znam kvalitet i način njegovog rada, pogotovu kada je jasno postavljen cilj, ulazak u viši rang. I ostale igrače iz Zaječara znam jer smo često igrali pripremne i prijateljske utakmice, pa i zajedno trenirali kada je renovirana hala u Boru“, rekao je Pavlović.

Njegove reči potvrđuje i kapiten zaječarske ekipe Stefan Mitić, koji dodaje da su novopridošli igrači dobro prihvaćeni.

“Znamo se od ranije, to su dobri igrači i momci i ubeđen sam da neće biti nikakvih problema u uigravanju ekipe. Uopšte ne sumnjam da ćemo u narednoj sezoni ostvariti ambicije i plasirati se u viši rang.”

A.R.


Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>