Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Ristović: I U NAREDNOM PERIODU ĆEMO ISKLJUČIVO RADITI ZA DOBROBIT GRAĐANA ZAJEČARA I DAVATI PREDLOGE REŠENJA PROBLEMA KOJI POSTOJE U GRADU
Ristović: I U NAREDNOM PERIODU ĆEMO ISKLJUČIVO RADITI ZA DOBROBIT GRAĐANA ZAJEČARA I DAVATI PREDLOGE REŠENJA PROBLEMA KOJI POSTOJE U GRADU

Ristović: I U NAREDNOM PERIODU ĆEMO ISKLJUČIVO RADITI ZA DOBROBIT GRAĐANA ZAJEČARA I DAVATI PREDLOGE REŠENJA PROBLEMA KOJI POSTOJE U GRADU

KOALICIJA „POBEDA ZA NAŠ GRAD“: I U NAREDNOM PERIODU ĆEMO ISKLJUČIVO RADITI ZA DOBROBIT GRAĐANA ZAJEČARA I DAVATI PREDLOGE REŠENJA PROBLEMA KOJI POSTOJE U GRADU NA TIMOKU

Sinoć su u Zaječaru  čelni ljudi stranaka koje čine koaliciju „Pobeda za naš grad“ održali konferenciju za novinare na kojoj su sumirali rezultate ostvarene u godini koja je na izmaku, osvrnuli se na svoj sadašnji rad i angažovanje u gradskom parlamentu, a u nastavku večeri priredili svečani koktel povodom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika i organizovali druženje sa novinarima.

„Mi smo grupacija koja je, u toku ove izborne godine za grad Zaječar, ostvarila rezultat koji nam je dao obavezu da na sasvim novi i drugačiji način zastupamo mišljenja, stavove, probleme i sve ono što je bitno da se reši u ovom gradu, a što su nam građani svojim glasovima dali“, istakao je Dr Nenad Ristović lider koalicije „Pobeda za naš grad“ zahvalivši svim Zaječarcima koji su glasali za ovu opciju u aprilu mesecu, kao i medijima koji su pratili njihove aktivnosti tokom i nakon izbora i sada kada je Skupština počela da radi. Ristović je iskazao zahvalnost i ljudima iz same koalicije koji su doprineli dobrim rezultatima.

„Zahvaljujem se i svakom pojedincu iz naše koalicije koji je svojim radom doprineo da napravimo ovakav rezultat. Da nije bilo tih ljudi, ovakav rezultat ne bismo ostvarili“, rekao je Ristović i dodao:

„Videli ste da zaječarska Skupština više nije onakva kakva je do sada bila. Zaječar ne pamti ovakvu Skupštinu. Ne postoji više onakva opozicija kakvu želi vlast, po svojoj meri.  Postoji jedna grupacija ljudi koja gleda i vidi koji su problemi, svakodnevno razgovara sa građanima, te probleme definiše, daje predloge  i za  rešavanje tih problema. Imamo i kadrove koji to mogu uraditi. Mi se ne osećamo opozicijom, u ovakvoj konstelaciji i u ovako formiranoj vlasti“.

Ristović navodi i da odbornici, članovi koalicije „Pobeda za naš grad“ ne sumnjaju u to da vladajuća većina ima dobru volju ili želju, ali dodaje i da se na osnovu  poteza koji čini vladajuća većina i na osnovu ponuđenih kadrovskih rešenja, vidi da ne postoje ideje i da nema adekvatnih kadrova.

„Naš zadatak je da predložimo i to ćemo raditi na svakoj Skupštini ubuduće. Moramo pokazati koji je put  i koji je način da ovaj grad krene napred. Ovaj  grad mora da živi. Građani moraju da imaju rešene sve životne probleme. To je naš jedini cilj“, rekao je Ristović.

Miloš Stojadinović, predsednik GO Demokratske stranke i zamenik predsednika Odborničke grupe  „Pobeda za naš grad“  je istakao da se na političkoj sceni grada Zaječara pojavila jedna građanska opoziciona opcija koja će da se zalaže za rešavanje problema građana a ne da se služi demagogijom.

„Ova godina je za nas bila izuzetno uspešna, na zaječarskoj političkoj sceni se pojavila jedna građanska opoziciona opcija, respektabilna opcija sa respektabilnim rezultatom i nadam se da će ta opcija vremenom jačati. Naša odbornička grupa je, slobodno mogu da kažem, i najaktivnija odbornička grupa u zaječarskom parlamentu. Naša odbornička grupa je do sada predložila preko 100 amandmana, predložili smo pet odluka, diskusije naših odbornika su najbrojnije u parlamentu i naš cilj je da nudimo rešenja, ali saradnja ne može biti sa onima koji svoj posao ne obavljaju kako treba i služe se demagogijom“, istako je Stojadinović.

Kako je istaknuto na konferenciji, ovu odborničku grupu u narednoj godini čeka težak i mukotrpan rad jer se problemi non stop javljaju, a za te probleme treba dati rešenje.

„Mislim da smo našim radom u Skupštini opravdali poverenje građana koje su nam dali na izborima na osnovu kojih smo dobili broj mandata koji imamo u Skupštini. U narednoj godini čeka nas ozbiljan, težak zadatak da idemo dalje tim putem, da predlažemo rešenja za koja znamo da postoje, da predložimo rešenja za probleme koji će se tek pojaviti. Imamo veru da grad može bolje i da građani zaslužuju bolje“, istakao je Aleksandar Branković.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>