Najnovije vesti
Home / Društvo / RHMZ upozorava na naglo topljenje snega i jak vetar
RHMZ upozorava na naglo topljenje snega i jak vetar

RHMZ upozorava na naglo topljenje snega i jak vetar

Vreme će danas u Srbiji biti oblačno, mestimično s kišom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) i izdao dva upozorenja – na naglo topljenje snega i jak vetar.

Jutarnje temperature će biti od nula do pet, a najviše dnevne od osam do 15 stepeni.

U Zaječaru i Timočkoj krajini hladnije, umereno do potpuno oblačno, s povremenim padavinama, u nižim predelima kiša, na planinama moguć sneg. Najviša dnevna temperatura oko 2 stepena.

Beli i Crni Timok su u opadanju. Prema poslednjim merenjima Beli Timok, koji je juče u podne dostigao 270cm, nalazi se na koti 155, dok je Crni Timok na koti 180.

Ove nedelje će biti oblačno i toplije, s temperaturama višim od prosečnih za ovo doba godine. To će dovesti do naglog otapanja snega u brdsko-planinskim predelima, pa je zbog toga RHMZ izdao upozorenje koje će biti na snazi do 10. marta.
Izdato je i „žuto upozorenje“ na jak vetar koji „može biti opasan“ u čitavoj Srbiji, posebno u Banatu.

Usled porasta temperature, pojačanog južnog i jugoistočnog vetra i kiše, dolazi do topljenja snega u nižim, ali i u višim planinskim predelima. Oprezna vožnja neophodna je i kroz šumska područja.
Jači udari vetra u Južnom Banatu i Pomoravlju, pored otežanih uslova za vožnju, donose i moguću poledicu na kolovozu, upozorio je jutros Auto-moto savez Srbije.

Prema podacima Uprave granične policije RS, zadržavanja za teretna vozila na izlazu iz Srbije na Batrovcima su tri sata, na graničnom prelazu Šid dva sata, a na Horgošu 90 minuta.

Na putničkim terminalima zadržavanja su do 30 minuta. Na graničnom prelazu Gostun, uz pomoć svetlosne signalizacije, naizmenično se pušta saobraćaj, za sve kategorije vozila, zbog odrona na putu u međuprostoru, naveo je AMS S.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>