Najnovije vesti
Home / Zaječar info / „RESURS KAFE“ 11. juna u Zaječaru
„RESURS KAFE“ 11. juna u Zaječaru

„RESURS KAFE“ 11. juna u Zaječaru

Opens 2019 – Omladinska prestonica Evrope Novi Sad i Timočki omladinski centar organizuju Resurs kafe o programu Kreativna Evropa u Zaječaru, u utorak, 11. juna, u 17.00 sati, u Prostor za POMAK.

Program Kreativna Evropa podržava ostvarivanje evropske saradnje, inicijative prevođenja i promocije književnih dela evropskih autora u Evropskoj uniji i šire, osnivanje mreža koje omogućavaju konkurentnost i međunarodnu delatnost kulturnog i kreativnog sektora, kao i osnivanje platformi za promociju mladih talenata, njihovih dela i projekata.

U okviru događaja, Dimitrije Tadić, rukovodilac Desk Kreativna Evropa Srbija – Kultura govoriće o konkursu za evropske saradnje i konkursu za mobilnost umetnika i profesionalaca u kulturi koji su prilika za finansiranje partnerskih i pojedinačnih projekata mladih i organizacija za mlade.

Desk Kreativna Evropa Srbija je implementaciono telo programa Kreativna Evropa, oformljeno u okviru Ministarstva kulture i organizacijama civilnog društva u Republici Srbiji koje žele da obezbede učešće u programu Kreativna Evropa.

Novi Sad je u 2019. godini poneo titulu Omladinske prestonice Evrope, a OPENS kao savez udruženja koje sprovodi aktivnosti u okviru ove inicijative, tokom cele godine organizuje aktivnosti koje podtiču aktivno učešće mladih u društvu.

Broj učesnika je ograničen na 25.

Prijava za događaj u ZA nalazi se na sledećem – linku.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>