Najnovije vesti
Home / Hronika / Reke nabujale, vodostaji ponovo rastu -NAJTEŽA SITUACIJA TRENUTNO U VRAŽOGRNCU
Reke nabujale, vodostaji ponovo rastu -NAJTEŽA SITUACIJA TRENUTNO U VRAŽOGRNCU

Reke nabujale, vodostaji ponovo rastu -NAJTEŽA SITUACIJA TRENUTNO U VRAŽOGRNCU

Visoke temperature i kiša koja je padala danas na području istočne Srbije stvorila je nove probleme žiteljima pojedinih zaječarskih naselja i nekoliko sela.

Najteža situacija, prema rečima komandanta Štaba za vanredne situacije i gradonačelnika Zaječara Boška Ničića trenutno je u Vražogrncu.

„U Vražogrncu se nalaze ekipe koje već satima specijalnom pumpom, čiji je kapacitet 300.000 litara na sat, a koju je Štab nabavio pre dva dana, ispumpavaju vodu. Veliki je broj kuća u ovom selu u kojima je voda ušla u podrum, ali najugroženija su domaćinstva koja se nalaze sa desne strane puta, na mestu gde se na ulazu u selo put račva prema Trnavcu. Na tom putnom pravcu saobraćaj je u prekidu“, navodi Ničić i dodaje:

„Mi se koncetrišemo sada na ono što će naići, ili u toku ove noći ili sutra, ako temperatura bude kao danas, očekujemo ogroman porast Belog Timoka. Ojačali smo nasipe ovih dana, ali upozoravamo najugroženije će biti naselje na levoj strani Izvorskog puta, tih 20-30 kuća, prilikom sudaranja nabujalog Crnog i Belog Timoka, vratiće se vode to je izvesno i to sada ne može nikako da se reši.
Sve ostalo ćemo braniti. Nasip je izuzetno dobro pripremljen u nasalju Visnjar, ali prema Velikom Izovru, tamo gde je nebranjeni deo, ako neko ima neke stvari neka skloni na vreme, traktorima izvezite ili iznesite na više nivoe. Stoku takođe treba skloniti na sigurno“.

Velike probleme Zaječarcima danas su pravile i nabujale vode sa Šljivarskog puta, Belog brega i ostalih okolnih brda.

Na Belom Timoku vodostaji će biti u porastu od 8. do 11. marta sa prevazilaženjem granice vanredne odbrane od poplava kod Zaječara. Na Crnom Timoku vodostaji će se kretati iznad granice redovne odbrane od poplava, objavio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

3 comments

  1. Ma opusteno kad sve ovo prodje pocisticemo djubre i tim istim zatrpati ovo sto je raskopano,do neke sledece poplave,zasto raditi nesto preventivno,a kad se kojim slucajem sneg otopi na plus 15onda cemo da se grabimo za dzakove sa peskom,i iste cekamo po pet sest sati dok nam bujica kulja u dvorista

  2. Moglo je sve da se resi….na sledeci nacin!!! da je odradjen bedem ili jedan ljudski kej od mosta kod bolnice do sastava belog i crnog timoka..Da i taj narod.dole.moze da se proseta ljudski pored timoka kao kotlujevac itd a i plus napravili biste bedem da se narod na izvorskom putu i visnjaru smiri u naredne sto godine……Ako zajecar nema para trazite od Vlade ako nema vlada trazite donacije iz EU SIGURNO ce neko izaci u susret a ne svake godine da se cimamo i srcke da nas udaraju.Sve najbolje

  3. Meni rodovno stiže Rešenje za plaćanje nekog odvodnjavanja… i ja ga redovno plaćam… i dalje ne znam zašto, a možda bi trebalo da tužim nekog zbog toga pa da mi se razjasni

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>