Najnovije vesti
Home / Bor / REGIONALNI SUSRETI NARODNOG STVARALAŠTVA PENZIONERA u četvrtak u Zaječaru
REGIONALNI SUSRETI NARODNOG STVARALAŠTVA PENZIONERA u četvrtak u Zaječaru
Foto: radiomagnum.rs

REGIONALNI SUSRETI NARODNOG STVARALAŠTVA PENZIONERA u četvrtak u Zaječaru

Udruženje penzionera grada Zaječara u mesecu oktobru, mesecu starih, posebnu pažnju posvećuje penzionerima i organizuje razne aktivnosti.

U četvrtak, 20. oktobra, Udruženje penzionera grada Zaječara biće domaćin Susreta narodnog stvaralaštva regiona.

Pripreme za predstojeću, 17. po redu, manifestaciju su u punom jeku. Prema rečima organizatora, ova manifestacija će okupiti preko trista učesnika i gostiju sa područja Zaječarskog i Borskog okruga. Nastupiće folklorne grupe, svirači, pevači, recitatori….

„Penzioneri Zaječarskog i Borskog okruga predstaviće se svojom igrom, pesmom, a biće tu i recitatora. Festival počinje u devet sati na trgu, kada će građani moći da pozdrave učesnike smotre, odnosno svoje kolege, prijatelje penzionere, koji će biti odeveni u narodnu nošnju. Nakon toga biće odigrano i zajedničko kolo“, kaže Stepan Randjelović, predsednik Udruženja penzionera grada Zaječara.

Kako je planirano, u 11 sati, u zaječarskom pozorištu biće priredjen i kulturno-umetnički program, nakon čega će, za sve učesnike, biti organizovan ručak u hotelu Srbija Tis.

„U umetničkom delu programa u pozorištu će nastupiti pevači, igrači i mnogi drugi. Takodje, biće tu i nagrada za najbolje učesnike festivala. Ulaz je slobodan i svi gradjani koji vole tradiciju i narodno stvaralaštvo mogu da dodju i da uživaju u bogatom programu“, poručuje Randjelović.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>