Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Realizacija projekta „ZAzeleni“ -Uklanjanje divljih deponija i ekološka predavanje
Realizacija projekta „ZAzeleni“ -Uklanjanje divljih deponija i ekološka predavanje

Realizacija projekta „ZAzeleni“ -Uklanjanje divljih deponija i ekološka predavanje

Omladinsko planinarsko smučarsko društvo „Dragan Radosavljević“ iz Zaječara četvrtu godinu zaredom učestvovaće u realizaciji projekta kroz nacionalni program „Mladi su zakon“, koji se realizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta u saradnji sa resurs centrom OI „Đorđe Simeonović“.

Ove godine OPSD „Dragan Radosavljević“ realizovaće projekat „ZAzeleni“, koji je posvećen uključivanju mladih u rešavanje ekoloških problema u Zaječaru i neposrednoj okolini. Kroz projekat biće realizovana javna predavanja o značaju zaštite životne sredine, kao i radne akcije usmerene ka mapiranju i uklanjanju nekoliko divljih deponija koje se nalaze u neposrednoj okolini kulturno-istorijskih spomenika. Pored ovih aktivnosti predviđena je i realizacija likovnog konkursa za školsku omladinu na temu zaštite životne sredine. Najbolji radovi biće predstavljeni na izložbi, a biće održana i licitaciona prodaja radova sa namerom da se prikupe sredstva za realizaciju akcije ekološkog karaktera.

Želja mladih volontera Omladinsko planinarskog smučarskog društva „Dragan Radosavljević“ je da se uspostavi dijalog sa lokalnom samoupravom o uključivanju mladih u rešavanje ekoloških problema na teritoriji grada Zaječara, kao i uspostavljanje sistema elektronske dojave lokacija deponija, u cilju njihovog blagovremenog uklanjanja.

Projekat „ZAzeleni“ biće realizovan do 30. oktobra ove godine. Koordinator projekta Aleksandra Kostić, pored napred navedenih aktivnosti, najavljuje i aktivnu kampanju putem društvenih mreža, kao i nastup na predstojećem Međunarodnom sajmu „Zdravo, domaće, prirodno“, čiji je organizator Regionalna privredna komora Zaječar.

Za realizaciju projekta OPSD „Dragan RadosavljeviĆ iz Zaječara, kroz program Mladi su zakon, pribavilo je 57.000 dinara.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>