Najnovije vesti
Home / Društvo / Realizacija projekta „Dečija prava u priči i praksi“ u osam gradova Srbije
Realizacija projekta „Dečija prava u priči i praksi“ u osam gradova Srbije

Realizacija projekta „Dečija prava u priči i praksi“ u osam gradova Srbije

Udruženje građana Dečja radost iz Zaječara, u saradnji sa Društvom za razvoj dece i mladih – Otvoreni klub iz Niša i još sedam organizacija iz sedam gradova u Srbiji, realizuje projekat pod nazivom „Dečija prava u priči i praksi“.

Realizacija projekta otpočela je jula meseca ove godine i trajaće do februara 2018., a sprovodi se u Zaječaru, Nišu, Knjaževcu, Svrljigu, Pirotu, Prokuplju, Vranju i Bujanovcu.

Njegov osnovni cilj je unapređenje zaštite, promocija i sprovođenje prava deteta u skladu sa Konvencijom o pravima deteta UN. Realizuje se uz podršku Delegacije evropske unije u Republici Srbiji kroz EIDHR program.

Projekat je i u Zaječaru započeo ciklusom edukativnh radionica namenjenih srednjoškolcima. Radionice pohađa 20 učenika i učenica prvog razreda Gimnazije.
Početkom decembra organizovaće se kurs “storytelling” metode, konkurs za izradu logoa kampanje i konkurs za najbolje ispričanu priču o ugrožavanju dečjih prava u svakodnevnom životu. Najbolji radovi biće nagrađeni.

Projektnim aktivnostima direktno će biti obuhvaćeno više od hiljadu mladih ljudi u osam gradova.

 

__________________________
Projekat „Ritam grada“ sufinansiran je sredstvima iz budžeta lokalne samouprave Grada Zaječara.
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>