Najnovije vesti
Home / Ritam grada / RASPISANI IZBORI ZA ČLANOVE SAVETA MESNIH ZAJEDNICA U ZAJEČARU
RASPISANI IZBORI ZA ČLANOVE SAVETA MESNIH ZAJEDNICA U ZAJEČARU

RASPISANI IZBORI ZA ČLANOVE SAVETA MESNIH ZAJEDNICA U ZAJEČARU

Predsednik Skupštine grada Zaječara Stefan Zankov, potpisao je danas Odluku o raspisivanju izbora za članove Saveta mesnih zajednica na području grada Zaječara, koji će biti održani 18. marta 2018. godine. Izborne radnje, prema toj odluci, počinju da teku od 1. februara ove godine i od tada će svi oni koji žele da se kandiduju ža članove Saveta mesnih zajednica, moći da počnu sa neophodnom procedurom.

„U skladu sa ovlašćenjem predsednika Skupštine grada i Statuta grada Zaječara, doneo sam upravo Odluku o raspisivanju izbora za članove Saveta mesnih zajednica na teritoriji grada Zaječara i kako mi to drugačije kažemo, raspisao sam izbore za članove Saveta svih mesnih zajednica na teritoriji grada Zaječara. Ovi izbori će biti održani 18. marta 2018. godine a izborne radnje po odluci počinju da teku 1. februara 2018. godine i to je onaj datum koji je bitan za ljude koji žele da se kandiduju i da počnu sa procedurom koja je neophodna da se obavi, kako bi te kandidature bile prihvaćene. Izbore sprovodi Gradska izborna komisija i birački odbori koji će oni u narednom periodu, odrediti. U 35 mesnih zajednica, ovih dana ističu četvorogodišnji mandati, koji su članovi Saveta dobili na prethodnim izborima a u 11 mesnih zajednica ćemo imati izbore nešto ranije, u skladu sa odlukom koju je donela Skupština grada prethodne nedelje o prevremenim izborima. U svih 46 mesnih zajednica na teritoriji grada, 41 u selima i pet u gradskim naseljima, imaćemo ove izbore. Smatram da je ovo dobro i za politički sistem grada Zaječara a svakako da se radi i o racionalnom ponašanju, u smislu troškova sprovođenja izbora, koliko god bilo neumesno da pričamo o troškovima u demokratskim procedurama, a nama je to u ovoj situaciji u Zaječaru, važno“, istakao je predsednik Skupštine grada Zaječara Stefan Zankov.

On je pozvao sve zainteresovane kandidate da se prijave ali i građane da izađu na izbore i izaberu najbolje kandidate za članove saveta, kako bi se problemi građana rešavali na što brži i efikasniji način.

„Pozivam sve građane da se kandiduju u što većem broju, da uzmu aktivno učešće na ovim izborima a onda i sve građane da pozovem da na izbore izađu i da izaberu one predstavnike u svojim mesnim zajednicama za koje smatraju da će na najbolji način zastupati njihove interese i uopšte interese cele mesne zajednice. Očekujem i nadam se, i ne vidim razloga da bude drugačije da sam izborni proces prođe u jednom mirnom, demokratskom duhu, nešto slično kao što smo imali na prošlogodišnjim lokalnim izborima kada je sve proteklo na najbolji mogući način. Po meni su izbori za članove Saveta mesnih zajednica veoma važni zato što je to prvi nivo komuniciranja građana sa organima koji treba, kasnije, na što lakši način da dođu i do kompletne gradske vlasti, kada su u pitanju problemi građana, koji su na prvom mestu, a onda i unapređenje života u svakom smislu u svim mesnim zajednicama na teritoriji grada Zaječara“, zaključio je Zankov.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>