Najnovije vesti
Home / Vesti / Raspisan konkurs za veroučitelja
Raspisan konkurs za veroučitelja

Raspisan konkurs za veroučitelja

Odbor za školsku katihizaciju Eparhije timočke raspisao je konkurs, internog karaktera, za formiranje liste nastavnika verske nastave — pravoslavnog katihizisa za školsku 2019/2020. godinu, koju će Predsednik Odbora, Njegovo Preosveštenstvo Episkop timočki Ilarion, dostaviti ministru prosvete u Vladi Republike Srbije.

Na konkurs za predavanje Pravoslavnog katihizisa u osnovnim i srednjim školama na teritoriji Eparhije timočke, može se javiti kandidat koji, osim opštih uslova Zakona o radu, ispunjava i posebne uslove konkursa: da je predloženi kandidat državljanin Republike Srbije, da je stalni i aktivni član liturgijske zajednice svoje parohijske Crkve, tj. da se redovno ispoveda, pričešćuje i prisustvuje nedeljnim i prazničnim sv. Liturgijama, da je diplomirao na Bogoslovskom fakultetu Srpske pravoslavne Crkve do 10. septembra 2005. godine, odnosno da je nosilac akademskog zvanja diplomirani teolog-master na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu (posle 10. septembra 2005. godine), izuzetno, da je završio Pravoslavni bogoslovski fakultet i trenutno je na master studijama ili da nosi zvanje diplomiranog-master pedagoga, filozofa ili pravnika (u obzir mogu doći i diplome drugih fakulteta studija drugog stepena iz oblasti pedagoških nauka ili interdisciplinarne, multidisciplinarne, transdisciplinarnestudije drugog stepena koje kombinuju celine ili odgovarajuće naučne, odnosno stručne oblasti ili oblasti pedagoških nauka, ili na osnovnim studijama u trajanju od najmanje četiri godine, po propisima koji su uređivali visoko obrazovanje do 10. septembra 2005. godine), pod uslovom da je pohađao stručne seminare za predavače verske nastave.

Prednost pri izboru kandidata imaće klirici i laici Eparhije timočke i oni kojima je jedina ili glavna delatnost predavanje verske nastave. Laici drugih eparhija, diplomirani teolozi – master (sa VII-2 stepenom stručne spreme), treba da podnesu blagoslov i preporuku nadležnog arhijereja, a ako su predavali versku nastavu, i preporuku nadležne eparhijske Kancelarije za veronauku, koja je imala uvid u njihovo radno iskustvo.

Krajnji rok za dostavljanje dokumentacije je 30.april ove godine.

Opširnije na ovom linku.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>