Najnovije vesti
Home / Bor / Raspisan konkurs za načelnika PU Zaječar
Raspisan konkurs za načelnika PU Zaječar

Raspisan konkurs za načelnika PU Zaječar

Ministarstvo unutrašnjih poslova je raspisao interni konkurs za načelnike deset područnih policijskih uprava, među kojima je i Policijska uprava u Zaječaru. 

Nove šefove dobiće policijske uprave u Zaječaru, Boru, Čačku, Vranju, Kragujevcu, Leskovcu, Novom Pazaru, Pirotu, Užicu i Subotici.

U saopštenju se navodi da je MUP prvo u državnoj upravi propisalo uslove koje zaposleni treba da ispune za određena radna mesta, a koji će pravu primenu ostvariti upravo kroz interne konkurse.

„Transparentan postupak izbora kandidata, zasnovan na objektivnim merilima, sa unapred definisanim kriterijumima selekcije, omogućiće stvaranje sistema napredovanja zasnovanog na principima profesionalizma, transparentnosti i delotvornosti“, kažu u MUP.

U saopštenju stoji da, interni konkurs za načelnike deset policijskih uprava, kao i svi naredni interni konkursi, imaju za cilj da povećaju motivaciju zaposlenih za ostvarivanje boljih rezultata rada, kao i da se ojača svest da su znanje, sposobnost i veštine koje kandidati poseduju ključni kriterijumi za napredovanje.

„Uspostavljanjem sistema pozitivne selekcije zaposlenih, kroz doslednu primenu zakonskih i podzakonskih akata, stvaraju se uslovi za jačanje kapaciteta Ministarstva, usklađivanje sa savremenim standardima u oblasti karijernog napredovanja, a sve u cilju obezbeđenja lične i imovinske sigurnosti građana“, navodi se u saopštenju.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>