Najnovije vesti
Home / Ritam grada / RASPISAN JAVNI POZIV ZA DODELU NAJMANJE 20 PAKETA GRAĐEVINSKOG MATERIJALA ZA REŠAVANJE STAMBENIH POTREBA IZBEGLICA NA TERITORIJI GRADA ZAJEČARA
RASPISAN JAVNI POZIV ZA DODELU NAJMANJE 20 PAKETA GRAĐEVINSKOG MATERIJALA ZA REŠAVANJE STAMBENIH POTREBA IZBEGLICA NA TERITORIJI GRADA ZAJEČARA

RASPISAN JAVNI POZIV ZA DODELU NAJMANJE 20 PAKETA GRAĐEVINSKOG MATERIJALA ZA REŠAVANJE STAMBENIH POTREBA IZBEGLICA NA TERITORIJI GRADA ZAJEČARA

Komisija za izbor korisnika pomoći za rešavanje stambenih potreba izbeglica, 26. decembra 2016. godine raspisala je javni poziv za izbor korisnika pomoći za rešavanje stambenih potreba izbeglica na teritoriji grada Zaječara, dodelom najmanje 20 paketa građevinskog materijala.

Predmet javnog poziva je dodela najmanje 20 paketa građevinskog materijala za poboljšanje uslova stanovanja izbeglica na teritoriji Grada.

Pomoć je bespovratna i odobrava se u građevinskom materijalu neophodnom za obezbeđivanje osnovnih uslova stanovanja, i to u minimalnom iznosu od 4.500 evra, odnosno u maksimalnom iznosu do 9.000 evra.

Pomoć se dodeljuje za završetak započete gradnje ili adaptaciju neuslovnih stambenih objekata i to za izgradnju, rekonstrukciju noseće konstrukcije, hidroizolaciju pregradnih zidova, izgradnju, dogradnju sanitarnog čvora, ugradnju, zamenu zidnih i podnih obloga, stolarije, malterisanje i uvođenje, zamenu elektro i vodovodnih instalacija, fasade i druge radove neophodne za dovršetak gradnje ili adaptaciju kojom bi se nepokretnost dovela u stanje u kojem obezbeđuje osnovne životne uslove za upotrebu i stanovanje.

Pomoć za rešavanje stambenih potreba izbeglica dodelom paketa građevinskog materijala za poboljšanje uslova stanovanja, mogu ostvariti izbeglice koje su, usled događaja iz perioda od 1991. godine do 1995. godine, stekle status izbeglice u Republici Srbiji, bez obzira na njihov status u vreme rešavanja stambene potrebe. U pitanju su izbeglice koje žive u kolektivnim centrima ili nekom drugom vidu kolektivnog smeštaja, formalnog ili neformalnog i ugrožene izbeglice u privatnom smeštaju i bivšim nosiocima stanarskog prava, a koji su bez trajnog rešenja u zemlji porekla ili Republici Srbiji, a sve prema utvrđenim kriterijumima ugroženosti.

Pomoć može da ostvari izbeglica i članovi njegovog porodičnog domaćinstva koji imaju boravište, prebivalište na teritoriji grada Zaječara, pod uslovima, merilima i u postupku koji su utvrđeni Pravilnikom.

Zainteresovana lica podnose prijave na javni poziv sa potrebnim dokazima Komisiji za izbor korisnika grada Zaječara, najkasnije u roku od 30 dana od dana javnog oglašavanja.

Dokumentacija se dostavlja u pisarnicu Grada Zaječara ili putem pošte na adresu: Trg Oslobođenja br. 1 sa napomenom „Za javni poziv – RSP, Potprojekat 4 -  građevinski materijal.”

Rok za podnošenje prijave sa potrebnim dokazima je 25.01. 2017. godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>