Najnovije vesti
Home / Vesti / „Raskoš unikata“ od utorka u čardaku
„Raskoš unikata“ od utorka u čardaku

„Raskoš unikata“ od utorka u čardaku

Izložba tkanih i pletenih odevnih predmeta i torbi pod nazivom „Raskoš unikata“ biće otvorena u galeriji Radul begovog konaka, u utorak 10. decembra.

Svi predmeti su unikatni i izrađeni isključivo od prirodnog materijala poput pamuka i svile u toplim bojama sa puno truda i ljubavi.

„Tkanjem se bavim preko 15 godina, do sada sam imala nekoliko izložbi, a učestvovala sam i na raznim manifestacijama“, otkriva nam Zorica Stavrić, članica Kluba „Zlatna jesen“, čiji su unikatni radovi, namenjeni i deci i odraslima, prepoznatljivi po koloritu.

Ona dodaje da veliku ulogu u nastajanju ovih radova ima i Svetlana Nikolić.

„Materijale koje izradim, Svetlana svojim umećem i maštom spoji i napravi jedinstvene i originalne komade poput haljina, ponča, torbi“,  kaže Zorica i dodaje:

„Tkanje je jedan od najstarijih zanata i trudim se da ga sačuvam od zaborava“.

Ona navodi da je tkanje zanat koji se radi s ljubavlju, a preplitanjem niti uz malo mašte i kreativnosti, kako potvrđuju i unikatni radovi Zorice Stavrić, nastaju prava remek dela.

Otvaranje izložbe zakazano je za 18 časova.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>