Najnovije vesti
Home / Kultura / RASKOŠ NARODNOG STVARALAŠTVA u Velikom Izvoru: 11. PUT POTEKLA VODA STUDENA
RASKOŠ NARODNOG STVARALAŠTVA u Velikom Izvoru: 11. PUT  POTEKLA VODA STUDENA

RASKOŠ NARODNOG STVARALAŠTVA u Velikom Izvoru: 11. PUT POTEKLA VODA STUDENA

U Velikom Izvoru je u subotu održana 11. Smotra narodnog stvaralaštva grada Zaječara „Potekla voda studena“ , koju je ispred gradske uprave otvorila pomoćnica gradonačelnika Zaječara Elena Petrović.

U takmičarskom delu nastupilo je osam kulturno-umetničkih društava : Đorđe Genčić“ iz Velikog Izvora, „Sloga“ iz Vražogrnca, „Zoran Gajić“ iz Rgotine, „Božur“ iz Zvezdana, „Graničar“ iz Halova, „Gradec“ iz Gradskova, „Dubočane“ i „Lubnica“ iz istoimenih sela. Selektor Saveza amatera Srbije koji je prisustvovao smotri odrediiće ko će od pomenutih folklornih ansambala učestvovati na republičkim smotrama narodnog stvaralaštva.

U revijalnom delu nastupili su : Gradski folklorni ansambl „ZORA“ , Folklorna sekcija društva Roma Zaječar, i KUD „Penzioner“ iz Zaječara.

Organizator smotre je Narodno pozorište Timočke Krajine- Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ u saradnji sa mesnom zajednicom Veliki Izvor, a pokrovitelj je grad Zaječar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>