Najnovije vesti
Home / Sport / „Raščišćavanje“: Gde je zaječarski srpskoligaš danas i kakvi ga izazovi čekaju?
„Raščišćavanje“: Gde je zaječarski srpskoligaš danas i kakvi ga izazovi čekaju?

„Raščišćavanje“: Gde je zaječarski srpskoligaš danas i kakvi ga izazovi čekaju?

U okviru novog izdanja Raščivijavanja, u sredu 25. decembra, u Omladinskom centru u Zaječaru razgovaraće se o Fudbalskom klubu Timok. 

Nekada Fk Timok, danas FK Timok 1919, prešao je poslednjih godina trnovit put bližeći se svojoj stogodišnjici. Prvi fudbalski klub u Timočkoj krajini i jedan od prvoosnovanih u tadašnjoj Srbiji, dugi niz godina je važio za vodeću organizaciju u sportskom životu grada, rasadnik fudbalskih talenata sa snažnim omladinskim pogonom i okupljalište za sve ljubitelje sporta. Tokom stogodišnje istorije bilo je uspona i padova, dok je poslednja decenija bila naročito turbulentna.

Kao sportski simbol grada i zbog svoje pionirske uloge u fudbalskom sportu, FK Timok zavređuje pažnju čitave zajednice koju njegove boje predstavljaju, a njegova istorija, aktuelni problemi i izazovi pred njim, makar na simboličkom planu, jesu i izazovi čitave zajednice.

O tome gde je zaječarski srpskoligaš danas i kakvi izazovi ga čekaju, na tribini če govoriti: Branimir Đorđević, predsednik FK Timok 1919, Dragoslav Paunović, bivši generalni sekretar FK Timok i dugogodišnji igrač, Vojislav Brašanac, legendarni napadač Timoka, Ivan Joković, dugogodišnji predsednik FK Timok i Srđan Tomić, novinar i hroničar.

Urednica i voditeljka tribine je Danijela Milovanović Nedeljković.

Početak je u 18 časova, ulaz je besplatan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>