Najnovije vesti
Home / Ritam grada / RARIS: Uspostavlja se brend istočne Srbije -Uključite se u rad Regionalne platforme brenda „Balcanica Superior“
RARIS: Uspostavlja se brend istočne Srbije -Uključite se u rad Regionalne platforme brenda „Balcanica Superior“

RARIS: Uspostavlja se brend istočne Srbije -Uključite se u rad Regionalne platforme brenda „Balcanica Superior“

S obzirom da je RARIS na stanovištu da je učešće širokog kruga zainteresovanih strana sa regiona ključno za uspeh regionalnog brendiranja,  13. novembra je upućen poziv organizacijama, institucijama i pojedincima da uzmu učešće u radu Regionalne platforme brenda «Balcanica Superior».

„U procesu uspostavljanja brenda, smatramo da je vrlo važno uključiti interese pojedinaca i organizacija sa našeg regiona. S tim ciljem, formiramo Regionalnu platformu, kao telo koje će imati savetodavnu i konsultativnu ulogu u procesu brendiranja. RARIS je u poslednjih godinu dana sproveo niz aktivnosti na uspostavljanju regionalnog brenda istočne Srbije kojim će biti brendirani proizvodi i usluge sa našeg područja. Pored ostalog su definisani proizvodi i usluge koji mogu biti brendirani a na javnim konkursima su odabrani naziv brenda (Blacanica Superior) i znak brenda“, navode u RARIS-u i dodaju:

„Naša namera je uskoro podnesemo zvaničan zahtev za registraciju regionalnog brenda, odnosno da podnesemo zahtev za zaštitu žiga Zavodu za zaštitu intelektualne svojine. Pozivamo sve zainteresovane organizacije i institucije da uzmu učešće u procesu brendiranja, da delegiraju svog predstavnika i tako budu deo Regionalne platforme“.

U Zaječaru je krajem oktobra, održan prvi sastanak Regionalne platforme brenda „Balcanica Superior“. Na sastanku, kojem su prisustvovali predstavnici zainteresovanih strana iz regiona – predstavnici opština, turističkih organizacija, muzeja, potencijalnih korisnika, obrazovnih institucija i organizacija civilnog društva, predstavljene su dosadašnje aktivnosti na uspostavljanju Regionalnog brenda Balcanica Superior, kao i ideja o formiranju Regionalne platforme, mehanizma za formulisanje interesa zainteresovanih strana za sprovođenje procesa regionalnog brendiranja.

Na sastanku, učesnici su upoznati sa ciljevima Regionalne platforme, načinu funkcionisanja, kao i poželjnom sastavu i osnovnim funkcijama regionalne platforme. Svi prisutni učesnici su pozvani da zvanično imenuju svoje predstavnike, koji bi bili članovi Platforme.
Učesnici su se složili da, u konsultaciji sa zainteresovanim stranama, RARIS treba da definiše spisak članova Regionalne platforme u skladu sa do sada iskazanim interesom za učešće u radu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>