Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Raris: Regionalno brendiranje -VEĆA KONKURENTNOST PROIZVODA
Raris: Regionalno brendiranje -VEĆA KONKURENTNOST PROIZVODA

Raris: Regionalno brendiranje -VEĆA KONKURENTNOST PROIZVODA

Danas je u Regionalnoj agenciji za razvoj istočne Srbije održan okrugli sto na temu regionalnog brendiranja i značaja regionalnog brenda istočne Srbije.

Cilj okruglog stola je da se potencijalni korisnici regionalne oznake bliže upoznaju sa pojmom regionalnog brendiranja.

Vladan Jeremić direktor Raris-a je rekao da regionalni brend treba da podrži privredu kako bi ona postala konkurentnija i kako bi proizvodi iz našeg regiona bili vidljiviji.

„Želimo da napravimo iskorak u Srbiji i da budemo prvi region koji će brendirati svoje proizvode. Naša ideja je da se bavimo uslugama u oblasti turizma, smeštaja, restoranima, kao i tradicionalnim proizvodima koji su karakteristični za ovaj region. Mi smo ovaj proces zapčeli pre par meseci,a korisnici brenda mogu da budu vinarije, proizvođači meda, vlasnici smeštanih objekata, oni koji proizvode predmete od drveta…, rekao je Jeremić i dodao:

„Proces se ne završava kada neko dobije brend, već tada počinje njegova promocija“.

Ana Marušić Lisac konsultant iz Hrvatske predstavila je iskustva Hrvatske sa regionalnim brendiranjem.

„U pitanju je  vrlo napredno označavanje,  gde  se razvija naziv i znak, pa će se tako i povećati sama konkurentnost proizvoda. Region će takođe imati koristi  od brendiranja. Ovo je postupak koji traje nekoliko godina, evropska iskustva su pokazala da su to dugotrajni postupci i ono što je dobro je da se iskustva regija koja su uvela regionalno brendiranje  prenose i na ovaj region. I proizvođači i potrošači imaju koristi od ovog procesa“, rekla je Marušić Lisac.

Potencijalne firme korisnici brenda, turističke organizacije i predstavnici opština Timočkog regiona prisustvovali su okruglom stolu.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>