Najnovije vesti
Home / Ritam grada / RARIS predstavio potencijale istočne Srbije dijaspori u Beču
RARIS predstavio potencijale istočne Srbije dijaspori u Beču

RARIS predstavio potencijale istočne Srbije dijaspori u Beču

Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije je uspešno predstavila investicione i poslovne potencijale istočne Srbije našoj dijaspori u Beču.

„Na prezentaciji su prikazani uslovi i prednosti poslovanja u istočnoj Srbiji. Poseban akcenat je stavljen na sve bolji sistem podrške razvoju preduzetništva u Srbiji. Takođe su predstavljeni i primeri uspešnih investicija dijaspore u istočnu Srbiju. U diskusiji su predstavnici dijaspore posebno istakli problem nedovoljne informisanosti o poslovanju u Srbiji. Na prezentaciji je najavljeno i postavljanje internet platforme koja će omogućiti svim zainteresovanima bolje informisanje i lakši pristup programima podrške privredi“, rekao je Vladan Jeremić, direktor RARIS-a.

Prezentacija je održana uz učešće predstavnika Ambasade Srbije u Austriji i u saradnji sa Zajednicom srpskih klubova u Beču, časopisom Zavičaj i Timočkim klubom a uz podršku Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije – Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>