Najnovije vesti
Home / Ritam grada / RARIS: Mogućnost uspostavljanja rečnog saobraćaja na relaciji Beograd – Đerdap
RARIS: Mogućnost uspostavljanja rečnog saobraćaja na relaciji Beograd – Đerdap

RARIS: Mogućnost uspostavljanja rečnog saobraćaja na relaciji Beograd – Đerdap

U organizaciji RARIS-a danas je u Velikom Gradištu održan sastanak na kome je bilo reči o mogućnostima uspostavljanja rečnog saobraćaja na relaciji Beograd – Đerdap.  Na sastanku je iskazana zainteresovanost svih učesnika da se intenziviraju aktivnosti na uspostavljanju rečne linije Beograd – Đerdap i formirana je Operativna grupa koja će nadalje voditi projekat.

RARIS je izradio „Analizu mogućnosti uspostavljanja rečnog putničkog saobraćaja na relaciji Beograd  – Đerdap“. Ova Analiza je finansirana od strane EU u okviru projekta „TRANSDANUBE“. Analizirano je više različitih plovila koja mogu da prevezu veći broj putnika u kratkom vremenskom intervalu i uz prihvatljivu cenu. Kao optimalna je odabrana rečna putnička linija Beograd/Veliko Gradište/Golubac/Donji Milanovac/Tekija.

Na sastanku su učestvovali predstavnici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija – sektora za turizam, Ministarstva zaštite životne sredine, Agencije za luke, opština Donjeg Podunavlja (Veliko Gradište, Golubac, Majdanpek, Kladovo i Negotin), Nacionalni park Đerdap, RARIS – Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije i RRA Braničevo, dok je Ministarstvo saobraćaja – sektor za vodni saobraćaj dalo podršku ovoj inicijativi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>