Najnovije vesti
Home / Hronika / Rajković osuđen na 40 godina zbog silovanja i ubistva male Anđeline
Rajković osuđen na 40 godina zbog silovanja i ubistva male Anđeline

Rajković osuđen na 40 godina zbog silovanja i ubistva male Anđeline

Vladica Rajković koji je brutalno silovao i ubio trogodišnju Anđelinu Stefanović osuđen je danas na 40 godina zatvora. Prilikom izricanja presude Rajković nije pokazao ni trunku kajanja i informaciju je primio potpuno hladno, piše Blic.

Vladicu Rajkovića (28) iz sela Vratarnica, tužilaštvo je teretilo za tri krivična dela, i to teško ubistvo i silovanje Anđeline Stefanović (3) i za ubistvo Dragane Stanković (47).

Više tužilaštvo u Zaječaru je za Rajkovića, ranije, tražilo 40 godina robije.

Pored toga, tužilac je tražio i da sud izrekne još 10 godina zatvora Rajkoviću za ubistvo Dragane Stanković koje je izvršio nekoliko godina ranije.

Inače, tužilaštvo je od suda u završnoj reči zatražilo da Rajkovića osudi na maksimalnu kaznu zatvora od 40 godina zbog ubistva devojčice i još 15 godina zatvora jer ju je silovao. Za ubistvo Dragane Stanković, Rajkovićeve komšinice, koju je prema navodima optužnice usmrtio nekoliko dana pre ubistva devojčice, tužilaštvo je tražilo još 10 godina zatvora za Rajkovića.

Rajković je na početku suđenja 7. marta ove godine priznao da je odgovoran za smrt trogodišnje devojčice, ali je negirao da ju je ubio i silovao. On je tvrdio da je devojčicu, koju je oteo sa rođendana svoje jednogodišnje bratanice 9. jula 2016. godine, nosio na ramenima, te da su zajedno pali, negirajući navode optužnice – da ju je udario kamenom (prečnika 25 sa 30 centimetara) po glavi. Takođe je negirao da ju je silovao.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>