Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Radnici Tehničke škole su sami sebe blokirali za iznos od 600 hiljada dinara i to tužbama za prevoz u zadnje tri godine! NIČIĆ: PO ŠKOLAMA JE TO POSTALO MODERNO!
Radnici Tehničke škole su sami sebe blokirali za iznos od 600 hiljada dinara i to tužbama za prevoz u zadnje tri godine! NIČIĆ: PO ŠKOLAMA JE TO POSTALO MODERNO!

Radnici Tehničke škole su sami sebe blokirali za iznos od 600 hiljada dinara i to tužbama za prevoz u zadnje tri godine! NIČIĆ: PO ŠKOLAMA JE TO POSTALO MODERNO!

DUG GRADA IZ DANA U DAN RASTE. SADA SU SVI POČELI DA TUŽE ZA NEIZMIRENE OBAVEZE. NA PRIMER, PO ŠKOLAMA JE POSTALO MODERNO DA RADNICI TUŽE ZA TROŠKOVE  PREVOZA U POSLEDNJE 3 GODINE, JER DOK JE BILA PROŠLA VLAST NIKO NIJE SMEO TO DA RADI, ovo je prilikom gostovanja na Magnum radiju, izjavio gradonačelnik Zaječara Boško Ničić.

„Radnici Tehničke škole u Zaječaru su sami sebe blokirali za iznos od 600 hiljada dinara i to tužbama za prevoz u zadnje tri godine. Pitam se šta su radili ove tri godine i zašto nisu tužili, već su čekali da se vrati Boško Ničić, kako bi im se namirile obaveze koje su inače sulude. Pravo na prevoz imaju oni koji stanuju od škole 5 metara, eto, takav je Zakon napravljen i obavezali su lokalnu samoupravu. Ne znam zašto im se to ne isplaćuje kao jubilarna nagrada a to treba da im isplaćuje Ministarstvo prosvete, nego eto, sada građani Zaječara moraju da im plaćaju te  dogovore raznih ministara prosvete sa sindikatima prosvete i stalno se tu javlja neki problem. Ja sam pre neki dan imao razgovor sa direktorima škola i zamolio da „povuku kočnicu“ i da shvate u kakvom se stanju nalazi grad“, istakao je Ničić.

Ničić objašnjava da ceo grad zbog ovog trpi.

„Umesto da uplatimo račune školama, da ispoštujemo RINO (Registar izmirenja novčanih obaveza), ono što je obavezno, sada je usledila blokada računa a dok budu u blokadi Ministarstvo prosvete neće moći da im uplaćuje plate. Ne možemo tako da se igramo. U najavi su i tužbe nekih radnika iz lokalne samouprave, jer do sada nisu smeli da tuže a mi ćemo da se trudimo da „plivamo“ u svim tim problemima“, rekao je Ničić i dodao da dug grada raste i da je blokada računa sada dostigla 29 miliona.

Gradonačelnik Zaječara je napomenuo da se na jednoj strani sređuju problemi, računi, a na drugoj strani svakodnevno stižu nove tužbe radnika Javnih preduzeća, ustanova i Gradske uprave.

 

 

One comment

  1. Kako ga nije sramota da prica NEISTINU ili mozda i ne zna, a onda nije za gradonacelnika.
    Za jubilarne nagrade MINISTRSTVO prosvete je uplatilo GRADU celokupnu sumu novca, a GRAD je izgleda to porosio te novce nenamenski.
    Za prevoz, pa taj nastavnik treba, posla radi, da pogleda izlozbu, pozorisnu prestavu, da ode na neku tribinu o knjizi, o novim dostignucima u nauci,…. Mozda to Gradonacelnik ne mora znati. Znaci osim posla nastavnik ima i drge obaveze da bi sebe, posla radi, obrazovao i edukovao.
    I na kraju ko ga je bio po usi da se javlja da komaduje GRADU u kome nije ni rodjen, nije ni isao u OSNOVBNU SKOLU.
    Zajecar ima mnogo kavlitetnije kadrove, prave ZAJECARCE

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>