Najnovije vesti
Home / Društvo / RADNICI JKP „TIMOK – ODRŽAVANJE“ VREDNO RADE: Uređuju se sportski tereni, zelene površine, prilazni putevi
RADNICI JKP „TIMOK – ODRŽAVANJE“ VREDNO RADE: Uređuju se sportski tereni, zelene površine, prilazni putevi

RADNICI JKP „TIMOK – ODRŽAVANJE“ VREDNO RADE: Uređuju se sportski tereni, zelene površine, prilazni putevi

REKONSTRUKCIJA KOŠARKAŠKOG TERENA U NASELJU KRALJEVICA I  ZAMENA DOTRAJALE RASVETE OKO TERENA, UREĐENJE ZELENIH POVRŠINA U GRADU, SELIMA I NA PRILAZNIM PUTEVIMA KA ZAJEČARSKIM SELIMA, SANIRANJE KVAROVA NA PODZEMNIM INSTALACIJAMA U LJUBLJANSKOJ I KOZARAČKOJ ULICI, samo su neke od aktivnosti na kojima radnici Javnog komunalnog preduzeća „Timok održavanje“ ovih dana neprekidno rade. Zbog nedostatka mehanizacije, posao se raspoređuje na osnovu prioriteta, ali prema rečima nadležnih u ovom preduzeću, svi gorući problemu u gradu, kao i u 42 zaječarska sela koji su u opisu delatnosti tog preduzeća, u narednom periodu biće rešeni.

Košarkaški teren u zaječarskom naselju „Kraljevica“ centar je okupljanja i sportskih aktivnosti za stanovnike ovog naselja. Dotrajale tribine i rasveta uskoro će biti zamenjeni, pa će ovaj teren dobiti potpuno novi izgled. Vice Lalić, v.d. direktora JKP „Timok održavanje“ kaže da će radovi na uređenju košarkaškog terena, biti završeni do 3. avgusta i da će tradicionalni turniri u malom fudbalu i košarci, biti organizovani u potpuno novom i lepšem okruženju.

„Uveliko radimo na rekonstrukciji terena u naselju Kraljevica. Radovi koji će biti sprovedeni do samog početka, sada već tradicionalnog turnira u malom fudbalu i košarci, su asfaltiranje postojećeg terena, kao i rekonstrukcija dotrajalih tribina. Tačnije, radiće se na zameni dotrajalih drvenih delova same tribine, saniranje oštećenja i farbanje metalnih delova tribine. Biće urađena sanacija i sređivanje ograde oko samog terena,  a na samom kraju će biti zamenjena i dotrajala rasveta uz sam teren. Radnici JKP „Timok održavanje“ će pre početka turnira, krajem jula, obaviti i kompletno sređivanje zelenih površina u naselju „Kraljevica“, a tu se pre svega misli na košenje zelenih površina i sadnju cveća“, istakao je Lalić.

Radnici ovog preduzeća uveliko se bave i uređenjem zelenila pored prilaznih puteva ka zaječarskim selima, kao i na mestima gde se održavaju kulturne manifestacije. Takođe, u mnogim selima je zamenjena ulična rasveta, koja će inače u narednom periodu  biti zamenjena u svim zaječarskim selima.

„Ono što se ovih dana neprikidno radi, a na šta smo stavili poseban akcenat, je održavanje zelenih površina ka selima, i u selima. Ovih dana su radnici orezivali i sređivali put u pravcu Grlišta, radićemo narednih dana i na sređivanju prilaznog puta ka Šipikovu jer će tamo 2. i 5. avgusta biti organizovane kulturne manifestacije. U većini zaječarskih sela je zamenjena ulična rasveta, dok će u ostalim selima biti zamenjena do kraja letnje sezone. Mi posedujemo jednu „korpu“ koja nam služi za održavanje kako grada, tako i sela, pa ne možemo sve da postignemo u isto vreme. Takođe, postoji veći kvar u podzemnim instalaciijama u Ljubljanskoj ulici, Kozaračkoj i u nekoliko susednih ulica, tako da ćemo narednih dana morati i u tim ulicama taj problem da rešimo“, napomenuo je Lalić.

S obzirom na to da su zaječarska sela razuđena, a da se preduzeće, koje je relativno skoro osnovano, suočava sa problemom nedostatka mehanizacije, ne može se u isto vreme rešiti svi problemi u gradu i stići do svih sela. Zbog toga u JKP „Timok održavanje“ apeluju na sve građane da budu strpljivi, dok Grad ne pokrene postupak javne nabavke, kako bi se nova mehanzacija nabavila, a samim tim na brži i efikasniji način rešavali problemi u gradu i selima.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>