Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Radionica „Upoznaj Kinu“ u Matičnoj biblioteci „Svetozar Marković“ u Zaječaru
Radionica „Upoznaj Kinu“ u Matičnoj biblioteci „Svetozar Marković“ u Zaječaru

Radionica „Upoznaj Kinu“ u Matičnoj biblioteci „Svetozar Marković“ u Zaječaru

Matična biblioteka „Svetozar Marković“ u Zaječaru i u narednom periodu nastavlja sa brojnim aktivnostima.

Prema rečima bibliotekarke Suzane Marinković, u mesecu koji je pred nama biće organizovane mnogobrojne radionice za decu nižih razreda osnovnih škola.

„Ponedeljkom i petkom, svake nedelje u avgustu, biće organizovane razne radionice u periodu od 11 do 12 časova. Sve radionice su edukativne i kreativne a pre svega deci zanimljive jer će kroz igru deca učiti. Mi smo spremili šest, sedam tematskih radionica a prva će biti realizovana već u petak, 4. avgusta od 11 sati, naziv radionice je „Upoznaj Kinu“. Mi ćemo u okviru ove radionice imati goste iz Kine a deca će moći da nauče nešto o tradiciji ove zemlje. Pripremili smo i ideograme jer smatramo da su ljubav, knjiga i drugarstvo pojmovi koji treba da obeleže detinjstvo a posle i naš život. Zbog toga smo spremili ta tri neverovatno teška ideograma koji su precrtani iz Kinesko-srpskog rečnika. Veoma je važno da deca uče iz naših knjiga a ne da samo koriste internet. U okviru radionice kuvaćemo čaj, pokušaćemo da štapićima uhvatimo neko zrno pirinča, gosti iz Kine će nam sigurno u tome pomoći, slušaćemo kinesku muziku a iz naših enciklopedija ćemo naučiti nesto što je najinteresantnije o Kini“, istakla je Suzana Marinković i dodala:

“ Druga radionica posvećena je knjizi Nenada Gajića, Slovenska mitologija i upravo ćemo kroz ovu radionicu naučiti decu koji su to naši koreni. Mislimo da će to deci biti zanimljivo, počev od mitskih bića, magijskih rituala i ostalog. Treća radionica je „Ne ljuti se čoveče“, a cilj ove radionice je da naučimo da možemo da budemo ljuti ali da to bude kontrolisano. Nakon toga će biti organizovana i radionice „Tačno-netačno“, zatim „Bajkaonica“, „Priča naopačke“ i mnoge druge“.

Prema rečima bibliotekarke Violete Stanković Anđelković i septembar će biti u znaku brojnih aktivnosti. Za tada je predviđen prijem đaka prvaka i predškolaca, kao i obeležavanje Dečije nedelje.

“ U okviru Dečije nedelje planiramo brojne aktivnosti koje će biti svakodnevo organizovane. Pred nama je i oktobar mesec, mesec knjige a već u novembru ćemo se pripremati za Dan biblioteke“, istakla je Violeta Stanković Anđelković.

U Matičnoj biblioteci napominju da se za radionice mogu prijaviti svi osnovci, bez obzira da li su članovi biblioteke ili nisu. Sve dodatne informacije za prijavu mogu se dobiti na broj telefona 422-045.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>