Najnovije vesti
Home / Vesti / Radio klub Timok realizuje projekat „Hakaton“ -PRIJAVE DO 15. APRILA
Radio klub Timok realizuje projekat „Hakaton“ -PRIJAVE DO 15. APRILA

Radio klub Timok realizuje projekat „Hakaton“ -PRIJAVE DO 15. APRILA

U okviru ZIman-ovog fonda za mlade, a u saradnji sa Zaječarskom inicijativom, Fondacijom Iskorak i Nacionalnom zadužbinom za demokratiju, Radio klub Timok realizuje projekat „Hakaton“. Tema tog projekta biće rešavanje problema u lokalnoj zajednici. Predlozi mogu da se dostave do 15. aprila. 

Cilj samog Hakatona je deljenje znanja i iskustva, usvajanje novih veština kroz rad i povezivanje sa drugim pojedincima, grupama i organizacijama iz svoje sredine i okoline. Kao krajnji rezultat Hakatona nastaju radne verzije softverskih i hardverskih proizvoda – prototipovi koji odgovaraju na potrebe lokalne zajednici i organizacije iz lokanih zajenica.

U okviru projekta biće uključeni učenici iz Zaječara, Bora, Knjaževca, Negotina i Majdanpka.
Za sve učesnike je obezbeđena su  obuka  o Design Thinking metodi i o upotrebi digitalnih alata za izradu prototipa. Za razliku od analitičkog razmišljanja, „Design Thinking“ – dizajnersko razmišljanje podrazumeva „izgradnju“ ideja, sa malo ili bez granica širine tokom faze „razmišljanja“. Ovo pomaže u smanjenju straha od neuspeha u učesniku (učesnicima) i ohrabruje unos i učešće iz različitih izvora u fazama ideja.

Inače, sam cilj ZIman-ovog fonda za mlade je da se pruži podrška mladim ljudima da pokreću inicijative koje vode ka pozitivnim promenama u lokalnim zajednicama i doprinose razumevanju odgovornog i aktivnog učešća mladih.  Kroz ovaj program, podršku mogu da dobiju one inicijative koje pokreću mladi kako bi rešili konkretne probleme u lokalnoj zajednici, okupljajući druge mlade ljude, ukazali na postojeće probleme i negativne fenomene u zajednici i promovisali rešenja i uticali na transparentniji i odgovorniji rad lokalnih vlasti.

Radio klub Timok poziva udruženja da na mail udruženja yu1acr@yahoo.com  do 15. aprila dostave svoje predloge koje bi mogli učenički timovi da rešavaju  tokom Hakatona.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>