Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Putni troškovi prosvetara: Reakcije koalicije „Pobeda za naš grad“ i gradonačelnika Ničića
Putni troškovi prosvetara: Reakcije koalicije „Pobeda za naš grad“ i gradonačelnika Ničića

Putni troškovi prosvetara: Reakcije koalicije „Pobeda za naš grad“ i gradonačelnika Ničića

Koalicija „Pobeda za naš grad“ oglasila se juče saopštenjem povodom diskusije koja se na društvenim mrežama vodila između predstavnika sindikata prosvetara Gorana Manojlovića i gradonačelnika Zaječara Boška Ničića.

U saopštenju se najoštrije osuđuje reakcija gradonačelnika na to što Manojlović sa svojim članovima sindikata zahteva zakonom zagarantovana prava prosvetnih radnika na prevoz, a što po rečima gradonačelnika Ničića predstavlja udar na krhki budžet grada.

„Moramo podsetiti gradonačelnika da su isti ti prosvetari nudili gradu i vansudsko poravnanje troškova na šta se grad oglušio i tim postupkom uvećao dugovanje prema prosvetarima za oko 50.000 dinara po sudskoj tužbi plus kamate“, navodi se između ostalog u saopštenju uz pitanja upućena gradonačelniku:

„Da li je domaćinski odbiti vansudsko poravnanje, koje su odbili njegovi sadašnji saradnici iz SNS i SPS? Da li je domaćinski žaliti se na prvostepene presude čiji se ishod može predvideti, a žalbe će dodatno povećati troškove suđenja i kamate?“.

Gostujući juče na Magnum radiju gradonačelnik Boško Ničić je govorio i o diskusijama na društvenim mrežama.

„Poslodavac treba da isplaćuje jubilarne nagrade, a poslodavac im je Ministarstvo prosvete. Ako to radi Ministarstvo zdravlja za sve zaposlene u zdravstvenim ustanovama, ako to radi MUP za policiju, Ministarstvo odbrane za vojsku i za ostale koji primaju platu iz budžeta Srbije pitam se zašto su gradovima bacili na teret tu obavezu. Ona se sada izmiruje tako što oni tuže škole a ne grad, oni blokiraju svoje škole i kad im mi prebacimo sredstva za grejanje, struju i ostalo ona odlaze kod onih koji tuže. Taj ko je napravio da se prevoz za prosvetne radnike, radnike Gradske uprave i ostale plaća i onima koji stanuju na pet metara od posla nije uradio dobar posao. To pravo treba da ostvare samo oni koji stvarno putuju. To je omogućeno onima koji se nalaze na državnim jaslama i budžetu i to koriste svi. To je nadokanada iz budžeta koji se puni parama svih građana. Oni koji su tužili su dobili svoj novac za jubilarne nagrade. Greška je što to ide sudskim putem pa se plaćaju i sudski trškovi. Mislim da je kod mnogih stvari veliku grešku napravio sadašnji pravobranilac grada i ja sam tražio da se pokrene i formira komisija koja će ispitati rad u zadnje četiri godine i to će izaći na Skupštinu, pa ću onda da vidim da li će ti isti koji sada kritikuju, dići ruku za smenu tog prvobranioca“, rekao je Boško Ničić.

One comment

  1. Da li je BOKI zavrsio DRZAVNI ili PRIVATNI faks?
    Kao analizira sve mi se cini da je zavrsio MEGA.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>