Najnovije vesti
Home / Vesti / PU Zaječar: NE KREĆITE BEZ ZIMSKE OPREME I PRE POLASKA NA PUT DOBRO SE INFORMIŠITE
PU Zaječar: NE KREĆITE BEZ ZIMSKE OPREME I PRE POLASKA NA PUT DOBRO SE INFORMIŠITE

PU Zaječar: NE KREĆITE BEZ ZIMSKE OPREME I PRE POLASKA NA PUT DOBRO SE INFORMIŠITE

Zbog snežnih padavina i jakog vetra na području Timočke krajine, saobraćaj je danas veoma otežan, a zaječarska policija apeluje na sve vozače da brzinu kretanja prilagode uslovima na putu, da na put ne kreću bez zimske opreme i da se pre polaska na put dobro informišu.  


Ulaz u Boljevac iz pravca Zaječara

„Apelujemo na vozače da poštuju važeće propise i omoguće što bezbednije odvijanje saobraćaja u zimskim uslovima a pre poslaska na put da se obavezno  informišu kod nadležnih službi o stanju na putevima i njihovoj prohodnosti“, istakla je Milena Božić, PR Policijske uprave u Zaječaru.

Ona je podsetila na obaveznu upotrebu zimske opreme do 1. aprila.

„U periodu od 1. novembra do 1. aprila vozila moraju biti opremljena zimskom opremom ako se zbog vremenskih uslova na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica. Zimski pneumatici obaveznu su na sva četiri točka, pri čemu dužina gazećeg sloja ne sme biti manja od 4 milimetara. Lanci za sneg na najmanje dva pogonska točka, obavezni su za vožnju van naselja, ali i na deonicama gde je saobraćajnim znakom ili dopunskom tablom priopisana njihova obavezna upotreba. U naseljenim mestima vozila ne moraju biti opremljena lancima ili drugim uređajima za povećanje trakcije“, rekla je Božić.

U 15 sati u Zaječaru je izmereno -8 stepeni, najniža temperatura u istočnoj Srbiji je na Crnom vrhu kod Bora, -15 a vidljivost je smanjena na 100 metara.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>