Najnovije vesti
Home / Vesti / PRVI PUT U TIMOČKOJ KRAJINI: POŠALJITE DECU U PRAVI GRČKI LETNJI KAMP –EVO PO ČEMU JE JEDINSTVEN
PRVI PUT U TIMOČKOJ KRAJINI: POŠALJITE DECU U PRAVI GRČKI LETNJI KAMP –EVO PO ČEMU JE JEDINSTVEN

PRVI PUT U TIMOČKOJ KRAJINI: POŠALJITE DECU U PRAVI GRČKI LETNJI KAMP –EVO PO ČEMU JE JEDINSTVEN

Po prvi put u Timočkoj krajini roditelji tokom leta mogu poslati decu, uzrasta od 7 do 17 godina, u pravi kamp, sličan onima koje smo do sada gledali samo na filmu. Neka deca iz našeg kraja su već bila u ovom kampu, ali sada je prvi put da se organizuje putovanje baš iz Timočke krajine.

U organizaciji Asocijacije za razvoj turizma, ekologije i poljoprivrede opštine Kladovo, ili skraćeno Art’epok, deca iz cele Timočke krajine mogu uživati u letnjem kampu SKOURAS u Grčkoj.

Jedinstvenost ovog kampa, koji se proteže na 200.000 kvadrata, koji je zatvorenog tipa i ima svoje obezbeđenje, u kome ima 2.700 ležajeva, i gde dolaze deca iz celog sveta, govori nam Irena Marić, zvanični predstavnik kampa jezičkog programa za Srbiju.

Deca su 24 sata pod budnim okom obezbeđenja

-Deca u SKOURAS-u jednostvano uživaju uz celodnevne aktivnosti, a svakog trena su pod budnim okom odraslih. Autobus za Timočku krajinu kreće 11.jula, a povratak je 20.jula. Autobus kreće iz Kladova, i usput, u svim mestima Krajine, staje radi prijema ostalih putnika. Na 15-oro dece kreće po jedan prosvetni radnik. Deca su smeštena po polu i uzrastu u bungalovima koji imaju od 8 do 10 ležajeva i kupatilo, a u svakom bungalovu spava i odrasla osoba. Deca imaju po četiri obroka dnevno, a mogu uzeti koliko porcija žele – kaže Marić.

SKOURAS KAMP je najbolji sportski kamp u Grčkoj. Nalazi se u borovoj šumi, par minuta laganog hoda do plaže. Sportski kompleks je ograđen i ima sopstveno obezbeđenje. Gosti kampa su deca iz cele Evrope. U Skouras Kampu deca imaju na raspolaganju preko 30 sportskih disciplina.

Sport po želji

Kamp sadrži biblioteku, amfiteatar (1.500 mesta), kompjuterski centar , tramboline, mini golf, šah, tu su konji za jahanje, stoni tenis, aerobik, sala za ples i dance, kreativna radionica, 2 velika i 1 mali bazen, 8 košarkaskih terena, 4 odbojkaška terena, 2 terena za beachvolley, 2 teniska terena, delove za ekstremne sportove, 2 rukometna terena, fudbalski teren i 2 mala fudbalska sa veštačkom travom, 2 terena za fudbal na pesku, poligon sa preprekama, streljaštvo i streličarstvo, tramboline, parkour, atletska staza, tae kwon, crossfit,,šah, badminton,aktivnosti na plaži, kanue…

Takmičenje nije na odmet

-Od momenta ulaska u autobus, pa do silaska u povratku, deca su zdravstveno osigurana. U kampu se nalazi mini bolnica koja radi 24 sata, a u slučaju veće povrede tu je medicinsko vozilo koje dete, zajedno sa svojim nastavnikom i medicinskom pratnjom, vozi do solunske bolnice gde mu se ukazuje pomoć – kaže Irena Marić.

Za mlađe, naravno, igranje
Deca svakodnevno imaju nastavu engleskog jezika koja više podseća na radionicu. Na povratku, dobija se Sertifikat o završenoj letnjoj školi.
Osmišljen im je svaki dan koji je pun aktivnosti. Uveče, tu je bioskop, logorska vatra, igre u pesku…

SVE O KAMPU SKOURAS možete pogledati na sajt http://www.skourascamp.com/en

Informacije o putovanju za decu Timočke krajine, kao i bliža uputstva o kampu, možete dobiti na telefone: 065/48 00 000 i 063/28 33 313.

Cena je 320 evra,a može se platiti i u ratama.

Foto: skourascamp.com/en/entertainment-photos

Izvor: Tg magazin

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>