Najnovije vesti
Home / Zaječar info / Prvi dan februara donosi Srbiji temperaturu u plusu -U Timočkoj Krajini i dalje hladno i poledica na putevima
Prvi dan februara donosi Srbiji temperaturu u plusu -U Timočkoj Krajini i dalje hladno i poledica na putevima

Prvi dan februara donosi Srbiji temperaturu u plusu -U Timočkoj Krajini i dalje hladno i poledica na putevima

Jutros u 5 sati u istočnoj Srbiji najniža temperatura izmerena je u Lukovu -10ºC, najviša u Kladovu -2ºC.

Zbog poleđivanja kolovoza usled niskih temparatura voziči se upozoravaju da voze oprezno i prilagode brzinu.

Vidljivost je na putevima smanjena preko prevoja  Čestobrodica, na prilazu Babinom zubu i u okolini Bora, Negotina i Klokočevca.

Učestali su sitni odroni na prilazu Babinom zubu. Mehanizacija za zimsko odrzavanje puteva je u punoj pripravnosti na punktovima i spremna za intervencije u slučaju padavina ili po nalogu investitora, saopštavaju u Preduzeću za puteve Zaječar.

U Srbiji će dana biti pretežno oblačno i toplije u odnosu na prethodne dane, mestimično sa kišom, uglavnom u severnim i zapadnim krajevima, saopštio je Hidrometeorološki zavod Srbije. U Timočkoj Krajini će biti tmurno i hladno uz moguće provejavanje slabog snega. Vetar će bit slab i umeren, južni i jugoistočni. Najviša dnevna temperature u Srbiji bice od 4 do 8, u Timočkoj Krajini oko minus dva stepena Celzijusa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>