Najnovije vesti
Home / Zaječar info / Prve mere štednje u Gradskoj upravi -UKINUTI MOBILNI TELEFONI I REPREZENTACIJA
Prve mere štednje u Gradskoj upravi -UKINUTI MOBILNI TELEFONI I REPREZENTACIJA
Foto: pixabay/radio magnum

Prve mere štednje u Gradskoj upravi -UKINUTI MOBILNI TELEFONI I REPREZENTACIJA

Prve mere štednje u Gradskoj upravi

Gradsko veće Grada Zaječara na danas održanoj sednici donelo je Naredbu kojom se naređuje zabrana korišćenja sredstava reprezentacije direktnim i indirektnim korisnicima Budžeta, kao i javnim preduzećima i ustanovama osnovanim od strane Grada, osim u slučaju poseta stranih delegacija, kao i održavanje manifestacija u organizaciji grada Zaječara. Kako se navodi u obrazloženju, razlog donošenja ovakve odluke je teška finansijska situacija u kojoj se grad Zaječar nalazi, odnosno racionalizacija i ušteda sredstava Budžeta.

Sredstva reprezentacije mogu se koristiti izuzetno uz pismenu saglasnost gradonačelnika.

Ovom naredbom naloženo je direktnim i indirektnim korisnicima Budžeta, kao i javnim preduzećima i ustanovama osnovanim od strane Grada da svoje finansijske planove usklade sa ovom zabranom.

Gradski većnici danas su ukinuli i Pravilnik o uslovima i načinu korišćena mobilnih telefona izabranih i postavljenih lica u organima Grada.

- Ovu odluku Gradsko veće je donelo imajući u vidu potrebu i neophodnost za uštedama u Budžetu grada, navodi se u obrazloženju, a razlog za stupanje na snagu  ove Odluke danom objavljivanja u Službenom listu, nalazi se u potrebi za što hitnijom primenom kako bi se sa uštedama u budžetu počelo odmah.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>