Najnovije vesti
Home / Ritam grada / PROVERITE BESPLATNO SVOJE ZDRAVLJE: Preventivni pregledi u Zaječaru, u nedelju -Evo šta možete da proverite
PROVERITE BESPLATNO SVOJE ZDRAVLJE: Preventivni pregledi u Zaječaru, u nedelju -Evo šta možete da proverite

PROVERITE BESPLATNO SVOJE ZDRAVLJE: Preventivni pregledi u Zaječaru, u nedelju -Evo šta možete da proverite

Na inicijativu Ministarstva zdravlja, Zdravstveni centar u Zaječaru, nastavlja sa preventivnim pregledima stanovništva sa područja Grada Zaječara. Naredna akcija preventivnih pregleda biće organizovana u nedelju, 28. januara od 8 do 16 časova. 

U okviru preventivnog pregleda, biće organizovan ultrazvučni pregled abdomena, mamografija, kao i 0dređivanje tumorskih markera CEA i Ca 19.9. Mamografija je predviđena za žene starije od 50 godina koje do sada nisu podvrgnute mamografskim pregledirna.

Ultrazvučni pregled abdomena obaviće se u Radiološkoj službi Doma zdravlja od 8 do 12 časova, dok će u Radiološkoj službi Bolnice, biti organizovan od 12 do 16 časova, navode u Zdravstvenom centru.

Krv za određivanje tumorskih markera za digestivni trakt uzimaće se u prostorijama Laboratorije a rezultati će se izdavati od ponedeljka.

„Potrebno je da građani ponesu zdravstvenu ispravu i neki od identifikacionih dokumenata. Za obavljanje ultrazvučnog pregleda ne treba da uzimaju hranu 8 sati pre pregleda“, kažu u Zdravstvenom centru.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>