Najnovije vesti
Home / Vesti / Protest „Jedan od pet miliona“ održan u Zaječaru
Protest „Jedan od pet miliona“ održan u Zaječaru

Protest „Jedan od pet miliona“ održan u Zaječaru

U Zaječaru je večeras organizovan protest pod parolom „Jedan od pet miliona“ sa koga su upućeni zahtevi gradskoj vlasti, predstavnicima opozicije u gradskoj Skupštini i medijima. Osim u Zaječaru, protesti su večeras održani i u Novom Sadu, Nišu, Čačku, Šapcu i Boru. 

Građanima na Trgu Nikole Pašića najpre se obratio jedan od osnivača „Saveza za Srbiju – Zaječar“ Nemanja Veljković, predsednik Sindikata „Sloga“ u fabrici Gorenje u Zaječaru, koji je pročitao zahteve koji se odnose na vlast, opoziciju i medije.

Učesnici protesta organizovanog večeras u Zaječaru zahtevali su od svih koji su obavljali javne funkcije od 2004. godine do danas, da momentalno podnesu ostavke i prestanu da se bave politikom. Od svih onih koji se predstavljaju opozicijom ovom režimu, organizatori ovog protesta traže da napuste lokalnu skupštinu i ostale institucije i bojkotuju njihov rad do ispunjenja prvog i osnovnog zahteva. Od medija se zahteva izveštavanje o građanskim protestima, kako širom Srbije tako i u Zaječaru u udarnim informativnim emisijama ili rubrikama.

Nakon iznetih zahteva okupljenim građanima obratila se i studentkinja Fakulteta političkih nauka i aktivistkinja Jelena Anasonović rođena u Zaječaru.

„Večeras je prvi protest u Zaječaru, ali građani Srbije ne protestuju samo ovde. Istovremeno sa ovim protestom dešavaju se protesti i u Šapcu, Čačku, Boru, Novom Sadu i Nišu. Juče su protestovali Trstenik i Kuršumlija, sutra će Beograd, Kragujevac, Sremska Mitrovica i ne mogu više da se setim koliko gradova, jer nas ima sve više“, istakla je Jelena Anasonović.

Sa Trga Nikole Pašića učesnici protesta krenuli su ulicom Dositejevom, a zatim su, krećući se ulicom Svetozara Markovića, Narodne republike, Nikole Pašića, došli do Gradske uprave, gde ih je, nakon uzvikivanja „Izađite napolje“ i „Boško, javi se“, sa terase svog kabineta kratko pozdravio gradonačelnik Boško Ničić.

„Poslao sam im poljubac i poručio da se vidimo na izborima 2021. godine“, naveo je Ničić na svom Fb profilu i dodao:

„Ne mogu baš svakog petka da ih dočekujem, do tada, ali kad god mogu, hoću“.

Naredni protest u Zaječaru najavljen je za 25. januar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>