Najnovije vesti
Home / Društvo / Prosvetari najavljuju prazne klupe u četvrtak
Prosvetari najavljuju prazne klupe u četvrtak

Prosvetari najavljuju prazne klupe u četvrtak

Prosvetari najavljuju da će, umesto na čas, u četvrtak, 28. septembra, otići na protest ispred zgrade vlade u Nemanjinoj i da će klupe u osnovnim i srednjim školama ostati prazne. Reč je o članicama Unije sindikata prosvetnih radnika, koja je objavila da će stupiti u jednodnevni štrajk potpunom obustavom nastave.

Kako navodi predsednik Gradskog odbora Unije Zaječar Goran Manojlović i nastava u školama članicama Unije u Zaječaru u četvrtak 28. septembra neće biti održana.

„Svi zaposleni, članovi Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, stupiće u jednodnevni štrajk, u četvrtak 28. septembra. Tog dana, u školama članicama Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, neće biti nastave“, navodi se u saopštenju i dodaje da će se u četvrtak 28. septembra od 12.00 časova, odražati protestni skup ispred Vlade Republike Srbije.

Štrajkački zahtevi su, kako se navodi u saopštenju, povlačenje iz procedure pogubnog Nacrta Zakona o zaposlenima u javnim službama, hitno potpisivanje Protokola o zaradama kojim će plate zaposlenih u prosveti porasti na nivo iznad republičkog proseka i povlačenje i izmene svih propisa koji zaposlene u prosveti masovno ostavljaju bez posla.

One comment

  1. Tako treba da se pokaze da i prosveta ima kicmu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>